Inspiration

Χρωμοβελονισμός: η ενεργειακή θεραπεία που σε αγκαλιάζει με φως!

1 Δεκεμβρίου, 2016

Το πόσο κάποια χρώματα μπορούν να μας φτιάξουν ή να μας ρίξουν τη διάθεση το έχεις διαπιστώσει πολλές φορές. Κάθε γυναίκα έχει και το δικό της «χρωματιστό» emergency toolkit: για κάποιες το κόκκινο κραγιόν είναι το σήμα κατατεθέν τους και η μικρή ένεση αυτοπεποίθησης που χρειάζονται πριν από κάθε σημαντική επαγγελματική συνάντηση αλλά και όταν κοιτάζοντας την αντανάκλασή τους στον καθρέφτη βλέπουν την ενέργεια και την καλή τους διάθεση να τους έχουν εγκαταλείψει.

Για άλλες, το πολυαγαπημένο floral top βγαίνει από την ντουλάπα αυτοματικά και με κλειστά τα μάτια κάθε φορά που βλέπουν βαριά γκρίζα σύννεφα να μαζεύονται στον ουρανό ή μέσα τους. Θυμήσου όμως και τη φορά που, όταν ήσουν στις μαύρες σου, άκουσες την κολλητή σου (ή τη μαμά σου) να σου λέει «και βγάλε πια αυτά τα μαύρα! Πώς περιμένεις να νιώθεις καλά αν είσαι κάθε μέρα βουτηγμένη στη μαυρίλα;»…

Τα χρώματα έχουν τη δύναμη να επηρεάζουν την ψυχολογία μας. Θέλεις στη ζωή σου χαρά, ομορφιά και φως; Διαλέγεις φωτεινά χρώματα να ντύσουν το κορμί και την καρδιά σου. Ναι, μερικές φορές είναι τόσο απλό. Το ξέρεις ήδη.

Χρωμοβελονισμός

Photo via Pinterest

Ήξερες όμως ότι το χρώμα μπορεί να έχει επιστημονικά αποδεδειγμένη θετική επίδραση και στο σώμα σου και στην υγεία σου; Ίσως το έχεις υποψιαστεί παρατηρώντας ότι η δασκάλα σου της γιόγκα δεν φοράει ποτέ μαύρα την ώρα της πρακτικής…

«Είναι πλέον ευρέως γνωστό και επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το χρώμα, και ιδιαίτερα η ακτινοβολία του, επηρεάζει τη διάθεση του ανθρώπου, έχει άμεση επίδραση στο νευρικό μας σύστημα και λειτουργεί θεραπευτικά στο φυσικό μας σώμα», εξηγεί η η κα. Ελένη Κεραμάρη, δρ Βιοθεραπείας, πιστοποιημένη εφαρμοστής Θεραπευτικής Αυτογνωσίας και Reiki Master Teacher.

«Κλασικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι εδώ και πολλά χρόνια τα βρέφη που γεννιούνται με νεογνικό ίκτερο τοποθετούνται κάτω από μια λάμπα μπλε φωτός για να θεραπευτούν».

Η ίδια η κα. Κεραμάρη χρησιμοποιεί το χρώμα στις θεραπείες της, με τη μέθοδο του χρωμοβελονισμού. «Ο χρωμοβελονισμός είναι μια θεραπευτική τεχνική που βασίζεται στις αρχές και τη φιλοσοφία του βελονισμού και της χρωματοθεραπείας. Στηρίζεται στην ενεργοποίηση συγκεκριμένων σημείων βελονισμού, όχι με την εφαρμογή βελόνας ή δακτυλικής πίεσης, αλλά με τη χρήση έγχρωμου φωτός.

Στον χρωμοβελονισμό στέλνουμε στα σημεία του βελονισμού έγχρωμο φως, που είναι φωτεινή ενέργεια με μια συγκεκριμένη παλμική συχνότητα και συγκεκριμένο μήκος κύματος.  Όλα τα χρώματα  εκπέμπουν υψηλή ή χαμηλή συχνότητα. Αυτό επιδρά στους φωτοϋποδοχείς του σώματος και κατά συνέπεια έχει αντίστοιχη δράση στους ιστούς που παρουσιάζουν λειτουργικές διαταραχές».

 

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΧΡΩΜΟΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ

Με απλά λόγια, στέλνοντας έγχρωμο φως σε συγκεκριμένα βελονιστικά σημεία-μεσημβρινούς, γνωστά από την αρχαιότητα, τα ενεργοποιούμε και εξισορροπούμε τα ενεργειακά μας κέντρα (chakras).

«Έχει πολύ καλά αποτελέσματα σε μια σειρά διαταραχών σωματικού, συναισθηματικού και νοητικού επιπέδου όπως: κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, στρες, πονοκεφάλους, συναισθηματικούς και σωματικούς πόνους, προβλήματα θυρεοειδούς κ.ά. Ο χρωμοβελονισμός μπορεί να εφαρμοστεί συμπληρωματικά με άλλες θεραπευτικές μεθόδους με πολύ καλά αποτελέσματα», τονίζει η κα. Κεραμάρη.

 

ΧΡΩΜΟΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Πώς συνδέονται τα χρώματα και ο χρωμοβελονισμός με τα ενεργειακά μας κέντρα; Σε κάθε ενεργειακό κέντρο αντιστοιχεί ένα χρώμα. Το παρακάτω σύντομο αλλά κατατοπιστικό βίντεο τα εξηγεί όλα σε 60’’.

 

Παρατήρησες άραγε ότι η αλληλουχία τους είναι η ίδια με των χρωμάτων του ουράνιου τόξου; Εντυπωσιακό, έτσι δεν είναι;

Όσον αφορά το πώς ο χρωμοβελονισμός μπορεί να μας βοηθήσει ανάλογα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο σώμα μας, η κα. Κεραμάρη αναλαμβάνει να κάνει την αντιστοίχηση, εξηγώντας μας αναλυτικά:

  • Tο κόκκινο χρώμα (1ο τσάκρα): Αντιπροσωπεύει τη ζωτική μας ενέργεια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της αναιμίας, της δυσκοιλιότητας και την υπόταση μεταξύ άλλων.
  • Το πορτοκαλί χρώμα (2ο τσάκρα): Αντιπροσωπεύει την αυτοπεποίθηση και το κουράγιο και χρησιμοποιείται για πέτρες στη χολή και τα νεφρά, εμμηνορρυσιακά προβλήματα κ.ά.
  • Το κίτρινο χρώμα (3ο τσάκρα): Αντιπροσωπεύει την ευτυχία, την καθαρή σκέψη και την ηρεμία. Χρησιμοποιείται για δυσπεψία, διαβήτη, αρθρίτιδα, ρευματισμούς κ.ά.
  • Το πράσινο χρώμα (4ο τσάκρα): Αντιπροσωπεύει τη θεραπεία, την αγάπη, την αφοσίωση και τη συναισθηματική ευεξία. Χρησιμοποιείται για την υπέρταση, την υπερδιέγερση, το άσθμα και τις αϋπνίες.
  • Το τιρκουάζ-μπλε (5ο τσάκρα): Αντιπροσωπεύει την ηρεμία, τη γαλήνη. Βοηθάει στην έκφραση της επικοινωνίας, ανακουφίζει από το άγχος, χρησιμοποιείται σε παθήσεις του λαιμού, στο αυχενικό σύνδρομο, τον υπερθυρεοειδισμό κ.ά.
  • Το βιολετί χρώμα (6ο τσάκρα): Αντιπροσωπεύει τη διαίσθηση, την επίγνωση και την αντικειμενικότητα. Χρησιμοποιείται σε δερματοπάθειες, τριχόπτωση, νευραλγίες κ.ά.
  • Το λευκό χρώμα (7ο τσάκρα): Αντιπροσωπεύει τη δημιουργικότητα, τη φώτιση, την αγνότητα και τη σοφία μέσα μας. Χρησιμοποιείται για τα συναισθήματα της απελπισίας, για το στρες και όταν θέλουμε να αυξήσουμε τα θετικά συναισθήματα όπως η συμπάθεια και η αγάπη.

 

Info: Κέντρο εναλλακτικών θεραπειών Αέναη Ροή, τηλ.: 210 5544171, aenairoi.com, facebook.com/aenairoi.

 

Διψάς για περισσότερο inspiration; Κάνε κλικ: 

Mindfulness: “Μπες” στον εγκέφαλό σου και βρες την ευτυχία

Βγες από το αδιέξοδο: Οι 5+1 καλύτερες self-help τεχνικές

 

 

No Comments

Leave a Reply