Food

Κυριακή με Ελληνικά Αποστάγματα

21 Ιανουαρίου, 2017

Tσίπουρα, τσικουδιές, ούζα, ελληνικά αποστάγματα από σταφύλι και άλλα φρούτα, μπράντι και ηδύποτα (λικέρ): οι Έλληνες αποσταγματοποιοί έχουν κάνει άλματα, στέκονται ηρωικά απέναντι στις δυσκολίες και τη “χύμα” νοοτροπία που ακόμα καλά κρατεί και αυτή η Κυριακή τους ανήκει!

Η εταιρεία Vinetum διοργανώνει αυτή την Κυριακή 22/1 στην Αίγλη Ζαππείου την εκδήλωση «Ελληνικό Απόσταγμα», στην οποία θα γνωρίσουμε μερικούς από τους καλύτερους έλληνες ποτοποιούς και αποσταγματοποιούς και τα προϊόντα τους.  Θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μερικά από τα καλύτερα ελληνικά αλκοολούχα ποτά, ανάμεσά τους δυσεύρετα τσίπουρα από πολύ μικρούς παραγωγούς, premium ούζα διπλής και τριπλής απόσταξης, αποστάγματα φρούτων, π.χ. από φραγκόσυκο, και σπάνια, παλαιωμένα τσίπουρα που είναι η νέα τάση στο χώρο.

 

Και επειδή πολλά ελληνικά αποστάγματα βρίσκουν το ταίρι τους σε παραδοσιακά και μη εδέσματα, στην εκδήλωση θα δώσουν το παρόν και 6 γνωστά εστιατόρια/μεζεδοπωλεία της Αθήνας (με υποδειγματικές λίστες αποσταγμάτων και ανάλογη ειδίκευση στο μενού τους) ως “Χορηγοί Γευστικής Απόλαυσης”, για να προσφέρουν δωρεάν στους επισκέπτες τα μεζεδάκια που θα συνοδέψουν τα ποτήρια τους: το μεζεδοπωλείο Αιόλου 68, το εστιατόριο Κόλλιας, το αλλαντοποιείο/μεζεδοπωλείο Τα Καραμανλίδικα του Φάνη και τα εστιατόρια Ε/Γ Ταξιδεύοντας, Ψαράδες και Ψάριστον.

 

αποστάγματα

Η εκδήλωση έχει επίσης δύο ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο: 1) Μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Υπάρχει θέση για το ούζο και το τσίπουρο στο σύγχρονο εστιατόριο;» όπου συμμετέχουν ο  σεφ Αλέξανδρος Τσιωτίνης (εστιατόριο CTC), ο Γρηγόρης Χέλμης και ο Ανδρέας Διακοδημήτρης (συνιδιοκτήτες των ανατρεπτικών εστιατορίων/μεζεδοπωλείων Βόλου και Λάρισας Mεζέν), ο Νικόλας Γιαννόπουλος, βραβευμένος έλληνας οινοχόος και σύμβουλος φιλοξενίας και εστίασης και η δημοσιογράφος γεύσης Νίκη Μηταρέα σε ρόλο συντονίστριας και 2) «Απόσταξης και Αποσταγμάτων Αποκάλυψις: από το Α έως το Ω σε 30 λεπτά», με ομιλητή τον Παύλο Λουκάτο, Χημικό Οινολόγο, PhD στα αποστάγματα, επιστημονικό συνεργάτη ανώτατης εκπαίδευσης, που θα μας ταξιδέψει στον μαγικό κόσμο των απολαυστικών ελιξίριων.

Στο site της εκδήλωσης www.apostagmata.gr θα δείτε όλες τις πληροφορίες του event αλλά θα βρείτε και συνταγές από τους πιο χαρισματικούς bartenders, οι οποίοι εμπνεύστηκαν από τους πρωταγωνιστές της εκδήλωσης και δημιούργησαν απολαυστικά κοκτέιλ, αποδεικνύοντας πως τα ελληνικά αποστάγματα έχουν σπουδαίο μέλλον!

 

Info

Η εκδήλωση«Ελληνικό Απόσταγμα» διοργανώνεται την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 στην Αίγλη Ζαππείου με ώρες λειτουργίας 13:00 – 20:00.

Η είσοδος γίνεται με πρόσκληση ή εισιτήριο, που κοστίζει 8€ (5€ φοιτητικό) και περιλαμβάνει κατάλογο συμμετεχόντων, ειδικό αναμνηστικό ποτήρι γευστικής δοκιμής αποσταγμάτων και δωρεάν είσοδο στις παράλληλες εκδηλώσεις και τις γευστικές δοκιμές εδεσμάτων των εστιατορίων – χορηγοί. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα των ΣΕΑΟΠ (Σύνδεσμος Ελληνικών Αποσταγμάτων Οινοπνευματωδών Ποτών) και ΕΝΑΠΑΠΕ (Ένωση Αποσταγματοποιών Αμπελοοινικών Προϊόντων Ελλάδος).

Περισσότερες πληροφορίες στο www.apostagmata.gr, 210 766 0560 και info@vinetum.gr

No Comments

Leave a Reply