Food

Τέλεια brownies με macadamia και λευκή σοκολάτα

26 Σεπτεμβρίου, 2016

Υπάρχει μια μεγάλη διαμάχη γύρω από τα τέλεια brownies. Να μοιάζουν με κέικ ή να είναι πιο πυκνά, πιο fudgy;  Τα brownies που σας προτείνω σε αυτή τη συνταγή είναι fudgy όμως επανειλημμένες δοκιμές έχουν δείξει πως τα λατρεύουν και όσοι προτιμούν την υφή του cake. Η προσθήκη καλού κακάο, κομματιών λευκής σοκολάτας και ξηρών καρπών macadamia δίνουν σε αυτά τα brownies πιο πιο πλούσια, ενδιαφέρουσα υφή.

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά | Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά | Μερίδες: 24 κομμάτια

 

Υλικά

1 φλιτζάνι (2 sticks) ανάλατο βούτυρο

2 1/4 φλιτζ. ζάχαρη
1 1/4 φλιτζ. κακάο
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. σκόνη στιγμιαίου espresso
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
4 μεγάλα αυγά
1 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζ. κομματάκια (σταγόνες) λευκής σοκολάτας
1/4 φλιτζ. ανάλατα macadamia

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Βουτυρώστε ένα τετράγωνο ταψί 20×20, στρώστε αντικολλητικό χαρτί και αφήστε το στην άκρη.
2. Λιώστε το βούτυρο σε μικροκύματα ή σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, απομακρύνετε από το μάτι, προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε.  Βάλτε πάλι το κατσαρολάκι στη φωτιά ή στα μικροκύματα και ζεστάνετε καλά το μείγμα (προσοχή, δεν πρέπει να βράσει) – καθώς το ανακατεύετε θα δείτε πως θα αποκτήσει λεία υφή. Με αυτό τον τρόπο λιώνει καλύτερα η ζάχαρη και αυτό είναι το μυστικό που κάνει την επιφάνει των brownies λεία καθώς ψήνονται.
3. Μεταφέρετε το μείγμα ζάχαρης-βουτύρου σε ένα μπωλ και ρίξτε το κακάο (κοσκινισμένο), το baking powder, το αλάτι, την σκόνη espresso και τη βανίλια.
4. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
5. Συνεχίστε με το αλεύρι (κοσκινισμένο), τα κομματάκια λευκής σοκολάτας και τα macadamia. Αναμείξτε μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
6. Ρίξτε το στο βουτυρωμένο ταψί.
7. Ψήστε τα brownies για περίπου 30 λεπτά. Για να πετύχετε το τέλειο ψήσιμο (και επειδή υπάρχει διαφορά στην απόδοση των οικιακών φούρνων) καλό είναι να ελέγχετε τη ζύμη βυθίζοντας στο κέντρο του ταψιού μια οδοντογλυφίδα- όταν βγει με υγρά ψίχουλα πάνω της τα brownies είναι έτοιμα. Έχετε υπόψιν πως αφού τα βγάλετε από το φούρνο, η ζύμη εξακολουθεί να ψήνεται και να στεγνώνει, γιαυτό είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσετε να ελέγχετε το ψήσιμό της μερικά λεπτά πριν τον προτεινόμενο χρόνο ψησίματος. Τα brownies θα είναι πιο ψημένα στις γωνίες όμως στο κέντρο θα είναι όσο πρέπει υγρά και η επιφάνειά τους θα είναι λεία. Αφού κρυώσουν ελαφρά στο ταψί, αναποδογυρίστε προσεκτικά σε μια σχάρα και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς πριν τα κόψετε σε κομμάτια.

 

Συνταγή/Photo: Mary Dionisopoulos | Μαρία Διονυσοπούλου

 

No Comments

Leave a Reply