Beauty

Τα essie έγιναν… 1000!

23 Ιουλίου, 2016

Είχα την τύχη να συναντήσω την Essie Weingarten πριν κάμποσα χρόνια, όταν ήρθε στην Ελλάδα για το λανσάρισμα μιας (ακόμα) συλλογής της.

Και είδα με τα μάτια μου γιατί αυτή η γυναίκα, που πριν 35 χρόνια “πέταξε” στο Las Vegas με όσες οικονομίες είχε και ένα βαλιτσάκι με 12 δικές της αποχρώσεις βερνικιών (ανάμεσά τους και το θρυλικό Bordeaux, που εξακολουθεί να είναι best seller), έγινε η γκουρού του nail polish χτίζοντας μια αυτοκρατορία, η οποία πλέον έχει περάσει στο portfolio της L’Oréal.

Photo via Fortune/ Courtesy of Max

Photo via Fortune/ Courtesy of Max

Τα μάτια της έλαμπαν καθώς μιλούσε για τα “μωρά” της. Kαθώς μας εξηγούσε πως κυκλοφορεί πάντα με ένα σημειωματάριο “γιατί ποτέ δεν ξέρεις πού θα συναντήσεις την έμπνευση”, ότι κάθε ένα από τα χρώματα και τα ευρηματικά ονόματα των βερνικιών- ένα στυλ που στη συνέχεια έγινε σχολή- είναι δικές της δημιουργίες (τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα, οπότε ανέλαβε τη διαδικασία το σχετικό team της L’Oreal).

Τον Μάιο, λοιπόν, η Essie υπέγραψε την 1000στή απόχρωση και δεν θα μπορούσε παρά να είναι εκτυφλωτική και, φυσικά, συλλεκτική: το Aim to Misbehave μόλις ήρθε και στην Ελλάδα και είναι ένα “σκανδαλιστικό κίτρινο του λεμονιού”, με ελαφριά περλέ λάμψη. Αν και το κίτρινο δεν έχει τη φήμη του ευκολοφόρετου χρώματος στα νύχια, η επιλογή αυτής της απόχρωσης ήταν έξυπνη, ώστε να ταιριάζει με όλους τους τόνους επιδερμίδας. Σε αυτό σαφώς συμβάλλει και ο ανεπαίσθητος ιριδισμός που δίνει βάθος στο χρώμα και το κάνει πιο ενδιαφέρον. Ακόμα και το λευκό καπάκι είναι στολισμένο με χρυσά κομφετί και το νούμερο 1000 που παίζει σε όλη την επιφάνειά του.

Photo: essiepolish

Photo: Instagram/essiepolish

Αν κάνεις απλό μανικιούρ, η Essie προτείνει να ακολουθήσεις αυτά τα βήματα που θα εξασφαλίσουν την μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια στο χρώμα: “Ξεκινήστε με μια στρώση basecoat. Pεράστε μια δεύτερη και μετά μια τρίτη, μόνο από τη μέση του νυχιού και κάτω. Περιμένετε τουλάχιστον 2 λεπτά και συνεχίστε με την πρώτη στρώση από το βερνίκι σας. Περιμένετε πάλι δύο λεπτά, απλώστε μία ακόμα στρώση, περιμένετε δύο λεπτά και συνεχίστε με το topcoat. Πρέπει να περιμένετε 2 λεπτά ανάμεσα σε κάθε στρώση. Αυτό είναι το μυστικό.”

 

Για το τέλος, άφησα μια συμβουλή της την οποία διάβασα σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Fortune. Στην ερώτηση “Τι θα συμβουλεύατε τις νέες γυναίκες επιχειρηματίες”, απάντησε: “Να ακολουθείτε το ένστικτο και το πάθος σας και να ξέρετε πως η επιτυχία ποτέ δεν είναι τυχαία. Όταν ξεκίνησα, δούλευα 24/7 γιατί ασχολούμουν η ίδια με τις παραγγελίες σε όλο τον κόσμο και, με δεδομένη την διαφορά ώρας, δεν κοιμόμουν ποτέ. Θα έλεγα, λοιπόν, πως χρειάζεται να είστε 100% αφοσιωμένες. Δεν μπορείτε να το κάνετε part-time”.

 

No Comments

Leave a Reply