Inspiration

Ιδανικό βάρος χωρίς δίαιτα: γίνεται;

7 Μαρτίου, 2017

Αυτή την Κυριακή 12 Μαρτίου, η Σύμβουλος Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού (NLP) Βίκυ Τσουλοχοπούλου-Λίγγρη διοργανώνει ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο, που προσεγγίζει την προσπάθεια να φτάσουμε στο ιδανικό βάρος μέσα από μια διαφορετική οπτική: όχι με δίαιτα και βάσανα, αλλά μέσα από την δύναμη της γνώσης, της συνειδητής επιλογής και του προγραμματισμού της σκέψης.

Της ζητήσαμε να μας πει περισσότερα πριν το ραντεβού της Κυριακής:

ΓΕΓΟΝΟΣ: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υπολογίζει ότι το 18 – 20 % του πληθυσμού της γης είναι υπέρβαροι. Στις ΗΠΑ το 1/3 του πληθυσμού είναι παχύσαρκοι.

ΓΕΓΟΝΟΣ: Τρώμε πολύ περισσότερο από όσο χρειαζόμαστε και συνήθως επιλέγουμε τροφές που (έστω για λίγο) “χαϊδεύουν” τη διάθεσή μας αλλά συνήθως βάζουν τρικλοποδιά στα κιλά μας.

ΓΕΓΟΝΟΣ: Τρώμε όταν νοιώθουμε λυπημένοι, μόνοι, θυμωμένοι, στεναχωρημένοι, ανασφαλείς, εθισμένοι, όταν νοιώσουμε απόρριψη ή ότι περνάμε απαρατήρητοι!

Φυσικά υπάρχουν και ιατρικοί λόγοι παχυσαρκίας όπως οι διαταραχές του θυρεοειδούς αδένα, συγκεκριμένα φάρμακα, διατροφικές διαταραχές.

Όπως και να έχει, δεν είναι η ίδια η αίσθηση της πείνας που φταίει για το γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων παλεύουν για χρόνια με τα κιλά τους, αντιμετωπίζοντας την τροφή ως ενοχή.

Στην ερώτηση: “Θα αποκτήσω το τέλειο για μένα σώμα μόνιμα;”, την απάντηση την έχουμε μόνο εμείς!

Και αυτό γιατί εμείς είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να ελέγξουμε το βάρος μας. Φυσικά μπορούμε να τα ρίχνουμε στους άλλους ή σε συγκυρίες, και συνήθως πιστεύουμε πως παράγοντες έξω από εμάς φταίνε για τα παραπάνω κιλά μας. Όμως η αλήθεια είναι πως μόνο εμείς έχουμε την δυνατότητα να το αλλάξουμε αυτό.

 

Πώς; Κατ’αρχήν συνειδητοποιώντας πως εμείς έχουμε τον έλεγχο πάνω στο βάρος μας και όχι το αντίθετο. Και στη συνέχεια, με την απόφασή μας να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να πιστέψουμε πως το σώμα που ονειρευόμαστε να έχουμε δεν είναι άπιαστο όνειρο και να ακολουθήσουμε κάποια απλά βήματα.

 

Βήμα πρώτο

Χρειάζεται να αποφασίσω: Ποιά θελω να είμαι;

Υγιής και να απολαμβάνω τις χαρές της ζωής μου ή μπλοκαρισμένη και ασθενής;

Είναι ζήτημα επιλογής και πρόθεσης!

Αναλαμβάνω την ευθύνη του εαυτού μου. Εγώ και μόνον εγώ γιατί κανένας άλλος δεν μπορεί να το κάνει για μένα.

Δηλαδή πρέπει να φύγω από τη στάση “είμαι Θύμα” και να πάω στη στάση “Εγώ έχω τον έλεγχο- Εγώ αποφασίζω”.

 

Βήμα δεύτερο

Ο μόνος τρόπος για να πετύχω μακροπρόθεσμους στόχους είναι να αντιληφθώ ότι κάτι πολύ ουσιαστικό χρειάζεται να αλλάξει πρώτα. Δεν είναι μόνο μια αλλαγή τρόπου ζωής και διατροφικών συνηθειών, είναι κυρίως αλλαγή στάσης απέναντι στη ζωή και στον τρόπο που την προσεγγίζω.

Κάνω τη ζωτικότητα και την υγεία τη σταθερή βάση πάνω στην οποία θα βασίσω τις αλλαγές που θα γίνουν πια η συνήθειά μου και όχι απλώς ένας τρόπος για να χάσω βάρος.

 

Βήμα τρίτο

Αγαπάω το σώμα μου! Εστιάζομαι στα σημεία που θαυμάζω κι όχι στα σημεία που “μισώ”. Ίσως δεν μπορώ να διώξω το σκοτάδι αλλά μπορώ να ανάψω το φως!

 

Βήμα τέταρτο 

Κάνω ασκήσεις, αναπνοές, διαλογισμό, χορό με τον εαυτό μου, περπάτημα, ξεκούραση, ύπνο, διατηρώντας έτσι ένα υψηλό επίπεδο ενέργειας στα συναισθήματά μου αλλά και στον μεταβολισμό μου. Ορίζω detox days μεσα στον χρόνο για ριζική αποτοξίνωση απο τοξίνες και συναισθήματα που εχουν εγκλωβιστεί στον οργανισμό μου, στο σώμα μου στα ζωτικά μου όργανα και καθορίζουν την υγεία μου.

Φροντίζω κάθε μέρα για την υγεία μου και την ζωντάνια μου, γιατι τίποτε (άσκηση, τεχνική, κλπ.) δεν έχει αποτέλεσμα αν δεν το εφαρμόζεις!

 

Info: 

Το ημερίσιο βιωματικό σεμινάριο “Ιδανικό Βάρος και Υγεία για πάντα, χωρίς δίαιτα και στερήσεις” θα γίνει στον χώρο “Αμάλθεια” την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής : amaltheia.eu

No Comments

Leave a Reply