Fashion

Κωνσταντίνος Βαρβιτσιώτης: “Θέλω να ταξιδέψω το ελληνικό καλοκαίρι παντού”

4 Αυγούστου, 2016

Μια φέτα παγωμένο, ολόγλυκο καρπούζι. Το γαϊδουράκι που περπατά αργά και υπομονετικά κάτω από τον καυτό Κυκλαδίτικο ήλιο. Η θεία με το σκουφί με τα απλικέ λουλούδια. Το κακό μάτι. Το λευκό και το μπλε. Το καλοκαίρι, η θάλασσα, ο ήλιος που εξαγνίζουν την ψυχή.

Οι “πρώτες ύλες” του designer Κωνσταντίνου Βαρβιτσιώτη είναι οι πιο ζεστές, comforting αναμνήσεις μας, είναι ό,τι κάνει το ελληνικό καλοκαίρι τόσο ξεχωριστό- γιαυτό και το summer accessories brand του, AtoZ Greek, αγαπήθηκε τόσο γρήγορα και τόσο πολύ!

AtoZ Greek- Divas

Αν και μένει στη Νέα Υόρκη, ήρθε στην Αθήνα για τρεις σπουδαίες γυναίκες που τον ενέπνευσαν, 3 εμβληματικές Ελληνίδες ντίβες, την Μελίνα, τη Νάνα και την Μαρία Κάλλας, που πρωταγωνιστούν στην special collection “Greece: The land of Goddesses and Divas”. Πρόκειται για μια σειρά που αποτελείται απο 3 clutches, τα έσοδα από τα οποία διατίθενται για τη στήριξη των σχολείων στο Καστελόριζο.

Με αυτή την αφορμή ο Κωνσταντίνος Βαρβιτσιώτης μάς απάντησε σε 10+1 ερωτήσεις εφ’όλης της ύλης:

 

Ποια είναι η πιο πολύτιμη καλοκαιρινή σας ανάμνηση; 

Nα με ξυπνάει ο πατέρας μου το πρωί με τραγούδι και γαργαλητά στην Κρήτη, όταν ήμουν 4-5.

Με δύο λέξεις μόνο, ποιο είναι για εσάς το ΑtoZ του ελληνικού καλοκαιριού;

Aυθεντικότητα, χαρά.

Τι λατρεύετε στην Ελλάδα και τι σας απογοητεύει; Αν μπορούσατε να αλλάξετε κάτι στη στιγμή, με ένα μαγικό ραβδάκι, τι θα ήταν αυτό;

Αν είχα αυτό το μαγικό ραβδάκι θα άλλαζα την κακή νοοτροπία των ανθρώπων που παρκάρουν στις διαβάσεις, που βρωμίζουν τους τοίχους των πολυκατοικιών με ανόητα συνθήματα, που αδειάζουν το τασάκι γεμάτο αποτσίγαρα στη μέση του δρόμου, που σπάνε και καίνε χωρίς σκέψη τις περιουσίες και τους κόπους ανθρώπων. Αυτό είναι που με απογοητεύει πιο πολύ στην Ελλάδα. Η έλλειψη κοινωνικής παιδείας και σεβασμού. Τι λατρεύω; Τον ήλιο μας. Την ελευθερία του καλοκαιριού. Τις γεύσεις της ελληνικής κουζίνας. Το ότι ακόμα και μετά απο όλα αυτά τα προβλήματα, χαμογελάμε και προσπαθούμε να περνάμε καλά! Αυτά που λατρεύω στην Ελλάδα έχουν να κάνουν με τη φυσική της ομορφιά: το φως της, τη θάλασσά της, τη φύση της αλλά και τα προϊόντα που μας δίνει απλόχερα η ελληνική γη!

Ποιον /ποιους designer(s) παρακολουθείτε με ενδιαφέρον και γιατί;

Παρακολουθώ και θαυμάζω πολύ τον Jonathan Saunders και αναμένω με αγωνία να δω την καινούργια του συλλογή για την Diane Von Furstenberg! Επίσης μου αρέσουν πολύ οι Ιάπωνες σχεδιαστές, Yohji Yamamoto, Comme des Garcons, Rei Kawakubo κλπ, γιατί οι δημιουργίες τους είναι αρχιτεκτονικά γλυπτά!

Στυλ είναι:

Στυλ είναι να έχεις άποψη.

Παίρνετε έμπνευση από:

Τι άλλο; Το ελληνικό καλοκαίρι

Παίρνετε δύναμη από:

Τα μαθήματα που μου έδωσε η μητέρα μου.

Το αξεσουάρ που δεν αποχωρίζεστε:

iPhone και headphones.

Αγαπημένο σας style icon: 

David Bowie για την τόλμη του, τη διαφορετικότητά του, την αυτοπεποίθησή του και βέβαια το τεράστιο ταλέντο του.

Ποιο είναι το πιο τρελό σας όνειρο για το brand; Πώς φαντάζεστε το μέλλον του όταν κλείνετε τα μάτια σας;

Όταν κλείνω τα μάτια μου σκέφτομαι πως βρίσκομαι σε κάποια μακρινή παραλία της Ταϋλάνδης και αντικρύζω μια πολύ όμορφη κοπέλα 25 ετών, να κρατάει μια από τις δημιουργίες μου. Τότε θα είμαι σίγουρος πως έχω “ταξιδέψει” το ελληνικό καλοκαίρι σε όλον τον κόσμο!

Μετά τις “Divas”, τι;

Νέα συλλογή με καινούργια σχέδια για το καλοκαίρι του ’17, νέα προϊόντα, νέες αγορές, νέα special collection με φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Stay tuned…

 

Insider’s info

Τα AtoZGreek φτιάχνονται αποκλειστικά στην Ελλάδα. Ο καμβάς προέρχεται από ένα μικρό υφαντουργείο στη Ναύπακτο, το δέρμα από τη Νάουσα ενώ η κατασκευή γίνεται σε μία οικογενειακή βιοτεχνία στην Αττική.

1 Comment

  • Reply Βίκυ Καρατζαφέρη 19 Αυγούστου, 2016 at 10:29 πμ

    Ο Κωνσταντίνος, εκτός από πολύ ταλαντούχο πλάσμα, διακρίνεται και για την ποιότητα του χαρακτήρα του. Εύχομαι κι άλλες επιτυχίες!

  • Leave a Reply