Food

Σάντουιτς με καπνιστό φιλέτο κοτόπουλο, μανούρι και spicy σως αβοκάντο

18 Οκτωβρίου, 2018

Ακόμα και αν δεν… «συχνάζετε» στην κουζίνα, υπάρχει ένα σνακ που μπορείτε να φτιάξετε με τα χεράκια σας πανεύκολα, δεν απαιτεί τεχνικές μόνο μπόλικη φαντασία: το σάντουιτς!

Χάρη στον Άγγλο αριστοκράτη και μανιώδη χαρτοπαίκτη, τον 4ο Κόμη του Sandwich  John Montagu, ο οποίος δεν έλεγε να σηκωθεί από ένα μαραθώνιο χαρτοπαίγνιο για να γευματίσει, προέκυψε αυτός ο δημοφιλής γαστρονομικός μπαλαντέρ που έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο! Αυτός ο άσος στο μανίκι μας είναι μια από τις πρώτες μας επιλογές όταν θέλουμε ένα χορταστικό σνακ, που να παρακευάζεται εύκολα, γρήγορα και χωρίς πολλή φασαρία, αλλά και που μπορεί να μας ακολουθεί παντού: από το γραφείο μέχρι τις εκδρομές!

Η άφιξη της νέας σειράς αλλαντικών Πίνδος, και συγκεκριμένα το Φιλέτο Κοτόπουλο Πίνδος Καπνιστό σε φέτες, που «συναντήσαμε» στο σούπερ μάρκετ μάς έβαλε στον πειρασμό να το δοκιμάσουμε και να το αξιοποιήσουμε δεόντως: σε ένα σάντουιτς νόστιμο, υγιεινό και χορταστικό! Φτιαγμένο (όπως και ολόκληρη η σειρά αλλαντικών Πίνδος) αποκλειστικά από φρέσκο ορεινό κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής, χωρίς προσμίξεις άλλων κρεάτων, το Φιλέτο Κοτόπουλο Πίνδος Καπνιστό είναι απολαυστικό σκέτο – και όχι μόνο! Χωρίς γλουτένη, με χαμηλά λιπαρά και καπνισμένο σε φούρνο με ξύλο οξιάς, ξεχωρίζει για τη νοστιμιά του και έχει όλες τις προδιαγραφές για να μπει στη λίστα με τα αγαπημένα μας υλικά. Όταν, δε, συνδυάζεται με ένα πλούσιο γευστικά τυρί όπως το μανούρι αλλά και με μια spicy σως αβοκάντο, τι άλλο να πούμε…πιστεύουμε πως ο Κόμης Sandwich θα θεωρούσε αυτό το λαχταριστό σνακ ανάλογο ενός…φλος ρουαγιάλ!

Υλικά (για 2 σάντουιτς)

Ψωμί ζυμωτό σε φέτες

1 πακέτο Φιλέτο Κοτόπουλο Πίνδος Καπνιστό σε φέτες

3 φέτες μανούρι

1 αγγουράκι

Ανάμεικτα πράσινα λαχανικά (baby σπανάκι, βαλεριάνα κλπ)

 

Για την spicy σως αβοκάντο

1 ώριμο αβοκάντο

1/2 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη

2 παγάκια

1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

Λίγο ελαιόλαδο

Αλάτι

 

Εκτέλεση

 

·      Κόβετε το μανούρι σε ροδέλες και τις περνάτε από το τηγάνι ή το grill ώστε να ζεσταθούν και να “καψαλιστούν” ελαφρά.

·      Χρησιμοποιώντας το peeler, κόβετε το αγγουράκι σε flakes.

·      Ετοιμάζετε τη spicy σως αβοκάντο: Χτυπάτε στο μπλέντερ 1 ώριμο αβοκάντο, με λίγες σταγόνες λεμόνι, δυο παγάκια, λίγο λάδι και αλάτι. Προσθέτετε την ψιλοκομμένη τσίλι πιπερίτσα στο μείγμα.

·      Φρυγανίζετε τις φέτες χωριάτικου ψωμιού (αν θέλετε) και τις αλείφετε με την spicy σως αβοκάντο (μπορείτε να απλώσετε μια λεπτή στρώση της και ανάμεσα στα υλικά).

·      Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα υλικά:  βάζετε τις φέτες αγγουριού, τη βαλεριάνα και τα φύλλα baby σπανακιού στη βάση, το μανούρι και τις φέτες του πεντανόστιμου καπνιστού κοτόπουλου Πίνδος (κάποια χεράκια άρπαξαν μια φετούλα πριν προλάβουμε να τελειώσουμε το σάντουιτς, όπως θα δείτε και στη φωτό!) και σκεπάζετε με τη δεύτερη φέτα χωριάτικου ψωμιού.

 

Enjoy!

 

 

No Comments

Leave a Reply