Food

Τζιτζίκι Cocktail & Wine Bar: Η Αμοργός στα πόδια σου

29 Ιουλίου, 2016

Το Τζιτζίκι είναι από εκείνα τα (λιγοστά) στέκια που αμέσως σε αγκαλιάζουν με vibes αγάπης και καλής διάθεσης, που σε κάνουν να επιστρέφεις ξανά και ξανά, και αυτό δεν είναι τυχαίο.

Άνοιξε τις πόρτες του το 2013 σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Χώρας της Αμοργού και έκτοτε δεν περνάει μέρα που οι ιδιοκτήτες του να μην δίνουν όλη τους την ψυχή, σε κάθε λεπτομέρεια, από τα details του χώρου μέχρι, φυσικά, την cocktail & wine list που ανανεώνεται συνεχώς ώστε να μην της λείπει τίποτα.

Τα πολλά παράθυρα πλημμυρίζουν τον εσωτερικό χώρο με τον αστραφτερό κυκλαδίτικο ήλιο, η art διακόσμηση κρατάει το βλέμμα σε εγρήγορση, η μπάρα (η μεγαλύτερη στο νησί) κυριαρχεί όπως της αρμόζει. Όμως αυτό που είναι αδύνατον να αντισταθείς, είναι τα υπέροχα μπαλκόνια με την περιμετρική θέα. Εκεί όπου, έχοντας την Αμοργό στη πόδια σου, απολαμβάνεις cocktails υψηλών γευστικών επιδόσεων, με καλή μουσική στο background και live που μένουν αξέχαστα.

Τζιτζίκι στην Αμοργό

Στην μπάρα

Ο mixologist Δημήτρης Ρήγας και η δημιουργική Μαρούλα Κυριακοπούλου ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, πειραματίζονται με τα ελληνικά αποστάγματα και τα βότανα της Αμοργού και δημιουργούν τα δικά τους bitters από ντόπια υλικά: δεντρολίβανο,φασκόμηλο, θυμάρι και λεβάντα, που βγάζουν προκλητικά αρώματα και γεύσεις.

Η φετινή λίστα που θα βρεις στο Τζιτζίκι έχει πολλές εκπλήξεις, ανάμεσά τους και η προσθήκη στα ψαγμένα aperitivo. Δίνεται βαρύτητα στο Gin Tonic με την πολύ καλή δουλεμένη εκδοχή του GG&Τ με gin, βερμούτ, φλούδες φρούτων και tonic. Πολύ ιδιαίτερο και τονωτικό για τον ουρανίσκο είναι το Botanist με μαστίχα, αγγούρι, μέντα, χυμό λεμονιού και elderflower. Αν αγαπάς τη φράουλα πρέπει να δοκιμάσεις το Guapa, με aperol, φράουλα, grapefruit σόδα, ενώ το Frozé με ροζέ κρασί, λεμόνι, ζάχαρη και bitters είναι σχεδόν εθιστικό.

Τζιτζίκι στην Αμοργό

Η Μαρούλα και ο Δημήτρης ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με τα ελληνικά αποστάγματα και έτσι προέκυψε το “Τζιτζίκι” γλυκόξινο και ανθικό, ένα έξυπνο φλερτ ανάμεσα στο τσίπουρο και τη μαστίχα, στο βοτανικό “Sage Saga” κυριαρχεί το κίτρο, στο πρωτοποριακό “Marmalady” το ούζο συναντάει τη βότκα το κόκκινο πιπέρι βάζει ένα απρόσμενο hot twist ενώ στο “Blended Year” το παλαιωμένο τσίπουρο συνοδεύεται από παλαιωμένο ρούμι .

Στα spirits θα βρεις πολλά σπάνια και premium αποστάγματα ενώ και η λίστα κρασιών είναι ιδιαίτερα προσεγμένη. Η οινολόγος Χρυσούλα Κυριακοπούλου που την επιμελήθηκε, έκανε focus στις ιδιαίτερες ελληνικές ποικιλίες που έχουν ενδιαφέρον και όχι μόνο αυτό, αλλά οι wine lovers έχουν την ευκαιρία όλο το καλοκαίρι να παρακολουθήσουν σεμινάρια και γευσιγνωσίες!

Στα plus και το μικρό μενού, με προτάσεις καλοκαιρινές, ελαφριές και νόστιμες όπως το πικάντικο παραδοσιακό γκασπάτσο, ο ντάκος με ντόπια ξινομυζήθρα, το αβοκάντο γεμιστό με σος γιαουρτιού και οι τέλειες μπρουσκέτες με παστράμι και μελίπαστο.

Ζηλεύω λίγο που οι φετινές καλοκαιρινές διαδρομές μου δεν θα με βγάλουν στην Αμοργό- όμως όσοι βρεθείτε σε αυτό το διαμαντάκι των Κυκλάδων, περάστε οπωσδήποτε από το αγαπημένο Τζιτζίκι. Είμαι σίγουρη πως θα σφραγίσει μερικές από τις πιο όμορφες αναμνήσεις σας.

 

Χώρα, Αμοργός, τηλ: 2285072080

https://www.facebook.com/tzitzikibar

 

 

 

 

No Comments

Leave a Reply