Well Being

Το πρωινό μου

15 Φεβρουαρίου, 2017

Δεν είμαι πρωινός τύπος. Και δεν είμαι ο τύπος του πρωινού. Η σχέση που έχω με αυτό το γεύμα της ημέρας «ξαναζεσταίνεται» σε κάθε Κυριακάτικο brunch – που στο μυαλό μου κλείνει σαφέστατα προς το lunch. Ένα στοίχημα που έβαλα (και η βεβαιότητά μου ότι θα το κερδίσω), με έκανε να ξαναβάλω το πρωινό στη ζωή μου. Δες τι (μου) συνέβη.

Προσπαθώ να θυμηθώ την τελευταία φορά που έκατσα στο τραπέζι του σπιτιού μου για πρωινό. Πρέπει να τελείωνα το δημοτικό, έχω μνήμες να ξυπνάμε το πρωί με την αδερφή μου και να τρώμε μαζί το πρωινό που μας ετοίμαζε κάθε μα κάθε μέρα η γιαγιά μου: ένα ποτήρι γάλα, μέλι, το θρυλικό κέικ ή τα κουλουράκια της.

 

Το θυμήθηκα πρόσφατα, σε μια πρωινή επαγγελματική συνάντηση με μια διατροφολόγο- εκείνη παρήγγειλε το πρωινό της, εγώ τον καφέ μου σκέτο. Όταν με άκουσε να λέω πως για μένα πρωινό είναι ένας καφές ή ένας καφές και ένα σνακ στο χέρι όταν η μέρα ξεκινάει με εξωτερικά τρεχάματα, με προκάλεσε να κρατήσω ένα διατροφικό ημερολόγιο γιατί «δεν φαντάζεσαι πόσα θα καταλάβεις για σένα», μου είπε με σιγουριά. Δεν θα το έκανα αν δεν έβρισκα το διατροφικό ημερολόγιο στο mail μου την επόμενη ημέρα, άδειο και έτοιμο να συγκεντρώσει πληροφορίες- και ένα στοίχημα πώς θα άλλαζε αρκετά τη ζωή μου.

 

Η ρουτίνα μου

Croissant

 

Η καταγραφή της πρώτης εβδομάδας δεν είχε εκπλήξεις. Καφές για να ανοίξει το μάτι το πρωί και μετά με τα μούτρα στη δουλειά. Τις μέρες που η δουλειά ήταν μπροστά στο laptop, ερχόταν και ένας δεύτερος καφές για παρέα, μέχρι να καταλάβω πως πεινάω αργά το μεσημέρι όπου μηχανικά και βιαστικά έτρωγα «κάτι πρόχειρο» ενώ το βραδινό με τη σειρά του θα μπορούσε να λέγεται και σχεδόν… μεσονύχτιο. Όταν η μέρα ξεκινούσε με εξωτερικά τρεχάματα, τότε έχανα εντελώς την μπάλα – το βράδυ που καθόμουν να συμπληρώσω το ημερολόγιο δεν είχα τίποτα να γράψω στις πρωινές ώρες (εκτός από καφέ) ενώ με δυσκολία θυμόμουν ακριβώς τι είχα φάει όλη μέρα, αφού όλα ήταν στο πόδι και τσιμπητά. Κοινός παρονομαστής: οι θερμιδικές βόμβες που έβαζα η ίδια στον εαυτό μου, οι επιδρομές στο ντουλάπι με τα γλυκάκια ή στο πρώτο περίπτερο που έβρισκα μπροστά μου για να αντιμετωπίσω την επίθεση της υπογλυκαιμίας, μια σχεδόν μόνιμη αίσθηση φουσκώματος και «ακαταστασίας» στον οργανισμό μου- που ομολογώ πως άρχισα να την συνειδητοποιώ όταν ξεκίνησα να καταγράφω τις συνήθειές μου στο διατροφικό ημερολόγιο.

 

Η απόφαση

Nestle Fitness

 

Καταγράφοντας, διαπιστώνοντας και συνειδητοποιώντας πώς (δεν) τροφοδοτώ το σώμα μου με την ποιοτική ενέργεια που χρειάζεται, πήρα μια απόφαση: να δοκιμάσω μικρές αλλαγές στη διατροφή μου, ξεκινώντας από το πρωινό.

Στον πάγκο της κουζίνας πήραν τη θέση τους τα κλασικά δημητριακά ολικής άλεσης Nestle Fitness αλλά και τα Fitness Dark Chocolate (backup για τις περιπτώσεις που ο ουρανίσκος ζητάει σοκολάτα). Και μάλιστα, δεν χρειάστηκε καν να θυσιάσω χρόνο από τον ύπνο μου – με κλειστά μάτια, μέσα σε ένα λεπτό, ρίχνεις μια μερίδα δημητριακά ολικής άλεσης Nestle Fitness σε ένα μπωλ με λίγο γάλα, τα οποία τρώγονται άνετα ενώ ρίχνεις τις πρώτες ματιές στα social media. Φυσικά και ακολούθησε καφές, όμως δεν χρειάστηκα τίποτα “πρόχειρο” για να στηλωθώ.

Και αυτό είναι απολύτως λογικό, αν σκεφτεί κανείς πως τα δημητριακά Nestle Fitness προέρχονται από σιτάρι 100% ολικής αλέσεως, είναι πηγή φυτικών ινών (που δημιουργούν μια ευχάριση αίσθηση κορεσμού) ενώ ενισχύουν τον οργανισμό με 5 Βιταμίνες και 2 Μέταλλα. Μέρα με τη μέρα άρχισα τόσο πολύ να απολαμβάνω το πρωινό, που το ενίσχυσα με ένα φρέσκο φρούτο και μια πηγή πρωτείνης (πχ ένα αυγό ποσέ).

 

Nestle Fitness

Και ναι, μπορώ να πω ότι πράγματι άλλαξε η καθημερινότητά μου: είδα στην πράξη πώς αυτό το πρωινό μού δίνει αισθητά περισσότερη ενέργεια και με κρατάει μακριά από κρίσεις πείνας και “πειρασμούς”, είδα πως ξεκινώντας τη μέρα μου με την σωστή ποσότητα Nestle Fitness αυτόματα άρχισαν να βελτιώνονται και τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας, δηλαδή να επιλέγω ένα ελαφρύ, ισορροπημένο μεσημεριανό, να τρώω πιο νωρίς και πιο προσεκτικά το βράδυ, να νιώθω αισθητά πιο ανάλαφρη.

 

Nestle Fitness

Όσο για τις γλυκές αμαρτίες, τις αντιμετώπισα με τις μπάρες δημητριακών Nestle Fitness όπου τα δημητριακά ολικής αλέσεως φλερτάρουν με αγαπημένες γεύσεις. Πλέον, η επιθυμία για γλυκό έχει γεύση μιας μπάρας Nestle Fitness Cookies&Cream, Crunchy Caramel, Σοκολάτας Γάλακτος ή Λευκής Σοκολάτας!

 

Κάτι έξτρα

Ναι, μπορεί το κουτί να γράφει Nestle Δημητριακά Πρωινού αλλά συχνά τα απολαμβάνω και πιο αργά μέσα στη μέρα, μαζί με ένα στραγγιστό βιολογικό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, μια κουταλιά μέλι και λίγους ξηρούς καρπούς- τέλεια!

 

No Comments

Leave a Reply