Food

Τραγανές κοτομπουκιές με πουρέ καρότο

7 Δεκεμβρίου, 2018

Τι κάνεις όταν λίγο πριν φύγεις από τη δουλειά σε παίρνει τηλέφωνο το βαφτιστήρι σου ότι έρχεται να σε δει με τη μαμά της- και μία από τις καλύτερές σου φίλες; Κατ’αρχήν σε πιάνει πανικός γιατί η μικρή σε τσάκωσε απροετοίμαστη (Παρασκευή απόγευμα τι μπορεί να έχει μείνει στο ψυγείο σου;) – μετά παίρνεις βαθιά ανάσα και ενεργοποιείς τη διαδικασία του αυτοσχεδιασμού με στόχο ένα φαγάκι που γίνεται γρήγορα, είναι νόστιμο και διασκεδαστικό. Κάπως έτσι προέκυψε αυτό το fun πιάτο που μοιράζομαι σήμερα μαζί σας.

Με το στήθος κοτόπουλου, λοιπόν, που είχα στο ψυγείο (για το στάνταρ ντουέτο ψητό – σαλάτα) και τον Φυσικό Πουρέ Καρότο του Μπάρμπα Στάθη που βρισκόταν στην κατάψυξη, σηκώσαμε τα μανίκια μας με την βαφτιστήρα μου – η οποία διασκεδάζει αφάνταστα να υποδύεται μια λιλιπούτεια Master Chef- και φτιάξαμε τραγανές κοτομπουκιές με βελούδινο πουρέ καρότο.

Υλικά

2 φιλέτα κοτόπουλου (στήθος)

1 φλιτζάνι αλεύρι

1 φλιτζάνι γαλέτα

2 αυγά χτυπημένα

Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Φυσικός Πουρές Καρότο Μπάρμπα Στάθης

100 ml νερό

1 κουταλιά βούτυρο

Αλάτι-πιπέρι

Τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τις κοτομπουκιές μας: Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα φιλέτα κοτόπουλου και τα κόβουμε σε μπουκίτσες (2 στήθη δίνουν περίπου 12-14 κομμάτια). Βάζουμε σε ένα ταψάκι το αλεύρι, σε ένα άλλο τη γαλέτα με την παρμεζάνα και σε ένα βαθύ μπωλ τα αυγά. Αλατίζουμε τις κοτομπουκιές και πανάρουμε περνώντας τις διαδοχικά από το αλεύρι, το αυγό και το μείγμα της γαλέτας. Τις αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να δέσει το πανάρισμα ενώ στο μεταξύ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα.

Όταν είναι έτοιμο, τηγανίζουμε τις κοτομπουκιές σε μικρές δόσεις σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά, ώστε να ψηθεί καλά το κοτόπουλο και να πάρουν βαθύ χρυσό χρώμα. Στρώνουμε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας και αφήνουμε κάθε παρτίδα πάνω στο χαρτί για να στραγγίξει. Αν έχετε χρόνο, μπορείτε να ψήσετε τις κοτομπουκιές σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C, για 10 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν καλά.

Ετοιμάζουμε τον Φυσικό Πουρέ Καρότο Μπάρμπα Στάθης: Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το περιεχόμενο της συσκευασίας (είναι 100% καρότο, βρασμένο και καταψυγμένο σε μικρά κομματάκια για μεγαλύτερη ευκολία – σημειώστε πως το καρότο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α) μαζί με 100 ml νερό ή γάλα.

Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο (προαιρετικά), αλάτι, πιπέρι και ο πουρές είναι έτοιμος- πιο εύκολα, δε γίνεται!

Αφράτος, νόστιμος και με βελούδινη υφή, ο πουρές καρότο και οι τραγανές κοτομπουκιές πήραν συγχαρητήρια και για τη γεύση και για το food styling – και, φυσικά, έγιναν ανάρπαστα από τη μικρή και τους μεγάλους!

No Comments

Leave a Reply