Food

Σήμερα πάμε ΒορΟινά!

30 Ιανουαρίου, 2017

Μετά από μία εβδομάδα με ενδιαφέρονται οινικά events, ήρθε η μέρα να “ταξιδέψουμε” στον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα μέσα από τα εκπληκτικά κρασιά των αεικίνητων οινοπαραγωγών του, που μας περιμένουν στην έκθεση γευσιγνωσίας “ΒορΟινά” 2017, στο Hilton.

Δύο μέρες νωρίτερα από τη γιορτή του Αγίου Τρύφωνα, του προστάτη των αμπελουργών, τα ΒορΟινά ανοίγουν τις πύλες τους στην Αθήνα και ό,τι μας περιμένει στο Hilton θα είναι πολύ ενδιαφέρον: μια εντυπωσιακή συλλογή κρασιών, επιλεγμένες ετικέτες γηγενών και διεθνών ποικιλιών που καλλιεργούνται στα φημισμένα αμπελοτόπια της Βόρειας Ελλάδας, όπως επίσης και μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ποικιλία αποσταγμάτων.

Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ξηροί, ημίξηροι, ημίγλυκοι, ημιαφρώδεις, αφρώδεις και γλυκείς, της σοδειάς του 2016, παλαιωμένοι ή πειραματικοί, καθώς και αμπελοοινικά αποστάγματα νέα ή πολυετούς παλαίωσης, θα ταξιδέψουν τον ουρανίσκο μας στον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα και στα οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος».

ΒορΟινά

Photo: Αλεξάνδρα Ανθίδου/ Τα ΒορΟινά

Στην αίθουσα «Esperides» του Hilton, στις 13:00, οι «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» με αφορμή την ένταξή τους στο διεθνές πρόγραμμα Wine in Moderation- art de Vivre θα έχει ένα πολύ ενδιαφέρον παράλληλο event με τα “ΒορΟινά”, μέσα από το οποίο θα δείξει στο οινόφιλο κοινό πώς οι αξίες και η παράδοση της οινικής κουλτούρας συνδέονται με έναν σύγχρονο αλλά και υγιεινό τρόπο ζωής ενώ το απόγευμα, στις 18:00, θα ξεκινήσει ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Οινοχόων που για τρίτη χχρονιά υποστηρίζεται από την ένωση τνω οινοπαραγωγών “Οίνοι Βορείου Ελλάδος”.

Ο ρόλος του οινοχόου στην γαστρονομική σκηνή της χώρας είναι πολύ σημαντικός για την ανάδειξη και την επικοινωνία του ποιοτικού ελληνικού κρασιού στο οινόφιλο κοινό και κάθε χρόνο ο πήχυς των συμμετοχών ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά.

Καλύτερος Οινοχόος 2017

Ο διαγωνισμός θα αναδείξει τον καλύτερο Έλληνα sommelier για το 2017 ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό που θα λάβει χώρα το 2020. Σήμερα το απόγευμα, λοιπόν, όσοι βρεθούμε στα “ΒορΟινά”, θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε την τελική φάση του διαγωνισμού έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την τελική φάση του διαγωνισμού, που αποτελεί και την τελική αναμέτρηση των καλύτερων, σε ένα σκηνικό που παραπέμπει σε χώρο εστιατορίου.

 

 

Info

Ξενοδοχείο Hilton Athens |  Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Ώρες λειτουργίας:

12.00-17.00 για επαγγελματίες

17.00-20.00 για το οινόφιλο κοινό

(Είσοδος: 8 ευρώ, Με προεγγραφή στο www.voroina.gr 5 ευρώ )

 

No Comments

Leave a Reply