Food

Χοιρινά σουβλάκια με πουρέ γλυκοπατάτα

13 Δεκεμβρίου, 2018

Το φαγητό είναι αναμνήσεις και οι χαρούμενες στιγμές που μοιράστηκα με τη βαφτιστήρα μου, την έκαναν να ζητάει επίμονα το επόμενο επεισόδιο στην κουζίνα. Φυσικά και δεν της χάλασα χατήρι! Φτιάξαμε παρέα φανταστικά χοιρινά σουβλάκια και τα συνοδέψαμε με αφράτο πουρέ γλυκοπατάτας που δοκίμασε για πρώτη φορά και ξετρελάθηκε! Τα γέλια και η χαρά της μικρής καθώς παίζαμε με το styling του πιάτου της, ήταν το μυστικό συστατικό που τα έκανε όλα πιο νόστιμα.

Υλικά

500 γρ. χοιρινός λαιμός ή ψαρονέφρι (για 10 σουβλάκια)

1 συσκευασία Φυσικός Πουρές Γλυκοπατάτα Μπάρμπα Στάθης (600 γρ.)

1/2 κούπα νερό (ή γάλα)

1 κουτ. της σούπας βούτυρο

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Ετοιμάστε τα χοιρινά σουβλάκια: κόψτε το χοιρινό λαιμό ή το ψαρονέφρι σε κομματάκια (μπορείτε να ζητήσετε και από το κρεοπώλη σας να σάς τα ετοιμάσει) και περάστε από δύο κομμάτια σε κάθε καλαμάκι και αλατοπιπερώστε.

Ζεστάνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι με ραβδώσεις, αλείψτε το με ελάχιστο ελαιόλαδο και θωρακίστε τα σουβλάκια για 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Μεταφέρετε τα σουβλάκια σε ένα ταψάκι στο οποίο θα έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για άλλα 15 λεπτά.

Στο μεταξύ ετοιμάστε τον Φυσικό Πουρέ Γλυκοπατάτα Μπάρμπα Στάθης, που δεν είναι άλλο παρά αληθινή γλυκοπατάτα βρασμένη και καταψυγμένη σε μικρά κομματάκια, με όλη τη γεύση και τη φρεσκάδα που προσφέρει η φύση, πλούσια σε βιταμίνη Α και πηγή βιταμίνης C!

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε τα κομματάκια της γλυκοπατάτας από την κατάψυξη στην κατσαρόλα, να προσθέσετε μισό φλιτζάνι νερό (ή γάλα, ανάλογα την προτίμησή σας), να ανακατέψετε σε μέτρια φωτιά και μέσα σε 5 λεπτά θα έχετε έτοιμο έναν βελούδινο, απολαυστικό πουρέ ! Ρίξτε μια κουταλιά βούτυρο (προαιρετικά), αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε και ο πουρές είναι έτοιμος για να συνοδέψει τα χοιρινά σουβλάκια σας.

Όταν μπεις στην κουζίνα με τα παιδιά, το παιχνίδι δεν έχει τέλος! Η μικρή επέμενε πως λείπει ένα χριστουγεννιάτικο δεντράκι από το πιάτο μας και, ευτυχώς, είχα τη λύση στην κατάψυξη: μέσα σε πέντε λεπτά ετοιμάσαμε τον Φυσικό Πουρέ Αρακά Μπάρμπα Στάθης και το σκηνικό ολοκληρώθηκε!

 

No Comments

Leave a Reply