Beauty

Αυτή η βούρτσα “ακούει” πώς χτενίζεις τα μαλλιά σου!

9 Ιανουαρίου, 2017

Είχα πάντα μακριά μαλλιά. Θυμάμαι τη γιαγιά μου να με συμβουλεύει να μην τα χτενίζω βιαστικά αλλά να περνάω 100 φορές κάθε τούφα (δεν το έκανα ποτέ) για να είναι υγιή και λαμπερά.

Αργότερα, η δουλειά μου με έφερε σε επαφή με τους πιο ταλαντούχους hair experts και είδα πως το πρώτο πράγμα που κάνουν πριν το styling είναι να βουρτσίσουν πολύ καλά τα μαλλιά. Δίπλα τους έμαθα πως ο τρόπος που χτενίζουμε τα μαλλιά μας παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο (συχνά τα “σπάμε” εμείς οι ίδιες, με σπασμωδικές, βιαστικές κινήσεις στο χτένισμα), πως εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει η βούρτσα που χρησιμοποιούμε και πως αξίζει να “επενδύσουμε” σε αυτήν.

Σήμερα η τεχνολογία φέρνει στα χέρια μας μια smart βούρτσα που κάνει… coaching!

Πριν λίγες μέρες η Kérastase ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με την εταιρία Withings (η οποία ανήκει στην Nokia) δημιούργησαν την Kérastase Hair Coach, την πρώτη έξυπνη βούρτσα η οποία συνδυάζει διαφορετικές τεχνολογίες για να αναλύσει και να δώσει πληροφορίες για την ποιότητα των μαλλιών μας καθώς τα βουρτσίζουμε!

Τα προσόντα της;

  • Συνδέεται με το κινητό και παρέχει πληροφορίες για τα μαλλιά μας και το πώς τα βουρτσίζουμε. Διαθέτει ενσωματωμένο μικρόφωνο που «ακούει» τους ήχους των μαλλιών καθώς τα βουρτσίζουμε έτσι ώστε να παρέχει πληροφορίες για το πόσο ξηρά, ταλαιπωρημένα ή φριζαρισμένα είναι.
  • Διαθέτει αισθητήρες που μετρούν την πίεση που ασκούμε στα μαλλιά και το τριχωτό μας και μάλιστα δονείται (!!!) αν βουρτσίζουμε πολύ δυνατά. Ταυτόχρονα μετράει και τον αριθμό των κινήσεων σε κάθε βούρτσισμα.
  • Έχει ειδικούς αισθητήρες που ανιχνεύουν αν τα μαλλιά είναι υγρά ή στεγνά. Αυτό είναι σημαντικό ώστε τα αποτελέσματα για την ποιότητά τους να μην αλλοιώνονται από την τυχόν υγρασία που υπάρχει στην τρίχα.
  • Όλες αυτές οι πληροφορίες συλλέγονται και παρουσιάζονται σε ένα ειδικό app για το κινητό το οποίο συγκεντρώνει στοιχεία για τον ρυθμό που σπάνε τα μαλλιά μας, δίνει feedback για τις συνήθειες που έχουμε στο βούρτσισμα ενώ ταυτόχρονα παίρνει πληροφορίες για την θερμοκρασία του περιβάλλοντος, την UV ακτινοβολία, την υγρασία, τον άνεμο κ.τ.λ. από τα δελτία καιρού. Με βάση όλα αυτά τα data το app προτείνει τρόπους για πιο σωστό βούρτσισμα ενώ δίνει και προσωποποιημένες συμβουλές και προτάσεις προϊόντων Kerastase που έχουν ανάγκη τα μαλλιά τη δεδομένη χρονική στιγμή ώστε να είναι υγιή, δυνατά και λαμπερά.

kerastase βούρτσα

«H τεχνολογία της έξυπνης βούρτσας  Kérastase Hair Coach  μετατρέπει την καθημερινή ρουτίνα βουρτσίσματος σε μια ειδική περιποίηση των μαλλιών και της επιδερμίδας του τριχωτού», δήλωσε ο Guive Balooch, Global Vice President  L’Oréal Research and Innovation Technology.

Θα είναι διαθέσιμη στα καλύτερα κομμωτήρια Kerastase στα μέσα του 2017 και η τιμή της υπολογίζεται στα 200 δολάρια (η τιμή για την Ελλάδα δεν έχει καθοριστεί ακόμα).

 

 

 

No Comments

Leave a Reply