Beauty

Βόλτα στους ανθισμένους κήπους του Dior

28 Αυγούστου, 2016

Ένα νέο Miss Dior έρχεται το Σεπτέμβριο, είναι… Absolutely Blooming  και με αυτή την αφορμή, η μούσα του αρώματος Natalie Portman μαζί με τον σπουδαίο αρωματοποιό του οίκου, τον François Demachy, περπατούν στους ονειρεμένους, τριανταφυλλένιους κήπους στην Grasse.

Το τριαντάφυλλο της Grasse – αυτό το σπάνιας ομορφιάς λουλούδι με την γλυκιά και πιπεράτη ευωδιά επέλεξε ο François Demachy για να πρωταγωνιστήσει στο νέο Miss Dior – σαφής αναφορά στον έρωτα του Christian Dior για την γη της Προβηγκίας που τον ενέπνευσε να δημιουργήσει το θρυλικό, πρώτο του άρωμα.

Λάτρης της Côte d’Azur πολύ πριν δημιουργήσει τον Οίκο του, ο μεγάλος σχεδιαστής επισκεπτόταν συχνά την αδελφή του στο Callian όπου καλλιεργούσε λουλούδια για αρώματα . Όταν απέκτησε το Château de la Colle Noire το 1951, ο Christian Dior δημιούργησε έναν υπέροχο κήπο πλημμυρισμένο από ευωδιές, αμυγδαλιές, τριαντάφυλλα centifolia, ελιές και γιασεμιά.

Dior Grasse

Σήμερα, ο οίκος ξαναζωντανεύει το όνειρο του μεγάλου δημιουργού του. Το κάστρο του La Colle Noire επανήλθε στην αρχική του κατάσταση, χιλιάδες May Roses φυτεύτηκαν από την Armelle Janody από το “Clos de Callian”, το οποίο κρατά ολόκληρη την συγκομιδή αυτών των μοναδικών τριαντάφυλλων αποκλειστικά για τα αρώματα του οίκου. Και ο αρωματοποιός του, François Demachy επιλέγει τα πιο εκλεκτά από τα πιο εκλεκτά για τις δημιουργίες του, κρατώντας ζωντανούς τους δεσμούς ανάμεσα στον Οίκο και την Grasse, όπως θα ήθελε ο Monsieur Dior.

Dior Grasse

Σε αυτό το web documentary ο François Demachy παίρνει από το χέρι τη Natalie Portman και την ξεναγεί στους υπέροχους, ολάνθιστους κήπους, της δείχνει πώς συλλέγονται τα τριαντάφυλλα και της αποκαλύπτει πόσα χωράνε σε κάθε πολύτιμο μπουκαλάκι Miss Dior – θα’θελα να ήμουν στη θέση της.

 

 

No Comments

Leave a Reply