Beauty

Κυτταρίτιδα: Ήρθε το τέλος της (;)

15 Ιουνίου, 2016

Τον Απρίλιο, κάνοντας ρεπορτάζ για το μεγάλο κεφάλαιο “Κυτταρίτιδα” για το περιοδικό DownTown, έμαθα από την δερματολόγο Παναγιώτα Ρήγα πως όλο το buzz αυτή τη στιγμή γίνεται γύρω από το hi-end ενέσιμο Alidya, που συνοδεύεται από μια πολύ ενδιαφέρουσα αποκάλυψη για την αιτία της κυτταρίτιδας.

“Το Alidya είναι ένα πατενταρισμένο μόριο, ένας σιδηροδεσμευτικός παράγοντας, αποτέλεσμα των πιο πρόσφατων ερευνών γύρω από το πρόβλημα”, μου εξήγησε η δερματολόγος. “Είναι ένα ενέσιμο προιόν με CE (τo μόνo εγκεκριμένo ενέσιμo ιατρικό διάλυμα για την κυτταρίτιδα παγκοσμίως) σχεδιασμένο απο τον dr. P.Motolese για τη θεραπεία και βελτίωση των ατελειών του δέρματος οι οποίες προκαλούνται από μεταβολές στην στοιβάδα του λιπώδους ιστού.

Η δράση του βασίζεται στην επαναστατική υπόθεση για την παθογένεια της κυτταρίτιδας, η οποία σχετίζεται με την τοξικότητα του σιδήρου. Η επαναστατική σύνθεση του Alidya εξουδετερώνει τη συσσώρευση τοξικών ουσιών (σιδήρου και αιμοσιδηρίνης) η οποία προκαλεί την διόγκωση των λιποκυττάρων) και συνεπώς ελαχιστοποιεί το φαινόμενο της κυτταρίτιδας.

Τι κάνει: διαλυτοποιεί και αφαιρεί τοξικά εξωκυτταρικά στοιχεία , βελτιώνει την οξυγόνωση του ιστού, παρέχει τα συστατικά για την ανασύνθεση της μεσοκυττάριας ουσίας, ρυθμίζει την φυσιολογική λειτουργία των λιποκυττάρων στον υποδόριο λιπώδη ιστό.

Πόσες θεραπείες χρειάζονται; 
Προτείνεται 1 θεραπεία ανά εβδομάδα, για 4-6 θεραπείες. Γίνεται τοπικά με ενέσεις με πολύ λεπτή βελόνα και αναισθητική κρέμα.

Πόσο κοστίζει: Το κόστος ανάλογα με τις περιοχές που πρέπει να γίνουν, ξεκινά από 150€.

Victoria's Secret Swim Shooting 2016

Victoria’s Secret Swim Shooting 2016

Extra tip: Παράλληλα με την θεραπεία που θα ακολουθήσεις, μην ξεχνάς πως η άσκηση και η ισορροπημένη διατροφή είναι τα δυνατά σου όπλα για να κρατάς τις αποστάσεις σου από την κυτταρίτιδα. Μερικές από τις τροφές που καλό είναι να “παίζουν” πιο συχνά στην καθημερινότητά σου είναι ο σολομός, οι πιπερίτσες τσίλι και το πιπέρι καγιέν, τα μαύρα μούρα, το πράσινο τσάι, το ελαιόλαδο, η μαύρη σοκολάτα, το σαφράν.

 

Photo credit: Victoria’s Secret Swim Shooting 2016

 

 

 

 

No Comments

Leave a Reply