Inspiration

Ο Νόμος της Έλξης είναι αυτό που λέει: Νόμος

13 Μαρτίου, 2017

Αν το έχεις ακούσει; Σίγουρα. Πιθανότατα το έχεις διαβάσει, το έχεις συζητήσει, ίσως το έχεις αμφισβητήσει, αλλά τελικά το έχεις παραδεχτεί: Το Μυστικό, το βιβλίο-φαινόμενο της Rhonda Byrne, μας άνοιξε τα μάτια, αλλάζοντας για πάντα τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας και τη ζωή την ίδια.

Γιατί ο Νόμος της Έλξης είναι αυτό που λέει: Νόμος. Δουλεύει κάθε-μία-φορά, με συνέπεια όπως εκείνη του ήλιου και των άλλων άστρων που ανατέλλουν κάθε μέρα και κάθε βράδυ στον ουρανό, αλάθητα ακόμα κι αν εμείς δεν το κατανοούμε, αιώνια γιατί υπήρχε πολύ πριν εμείς μπορέσουμε να τον αντιληφθούμε και θα συνεχίσει να υπάρχει όσο η Γη γυρίζει…

Για καλή μας τύχη, η Rhonda Byrne μάζεψε στις σελίδες του βιβλίου Το Μυστικό τη σοφία χιλιάδων χρόνων, μια σοφία που αν τη βάλουμε στη ζωή μας, θα δούμε τα πράγματα στις πραγματικές τους διαστάσεις. Και μαζί με αυτό, θα δούμε και τις πραγματικές διαστάσεις του ίδιου μας του εαυτού: θα αναγνωρίσουμε (επιτέλους!) την απεριόριστη δύναμη που κρύβουμε όλοι μέσα μας ώστε να φέρνουμε στη ζωή μας όλα όσα επιθυμούμε. Ή, όπως το θέτει η Byrne, ότι «το μοναδικό εμπόδιο ανάμεσα σ’ εμάς και μια ζωή γεμάτη χαρά και αφθονία είναι ο ίδιος μας ο εαυτός».

Για καλή μας τύχη όλη αυτή η πληροφορία βρίσκεται συγκεντρωμένη στο Μυστικό. Για ακόμα καλύτερή μας τύχη, φέτος κυκλοφόρησε στα ελληνικά η 10η Επετειακή Έκδοση, με αφορμή τα δέκα χρόνια κυκλοφορίας του από την Πεδίο Εκδοτική.

Αν δεν το έχεις πιάσει ακόμα στα χέρια σου ή χρειάζεσαι μια μικρή υπενθύμιση για το πώς δουλεύει ο Νόμος της Έλξης, αξίζει να θυμηθείς 4 βασικές αρχές γι’ αυτόν τον πανίσχυρο μαγνήτη που με τη βοήθειά του μπορείς να έλξεις στη ζωή σου όσα ονειρεύεσαι:

  1. «Ό,τι κι αν έρχεται στη ζωή σας», λέει η Byrne, «έρχεται επειδή το προσελκύετε. Και το προσελκύετε μέσω των εικόνων που έχετε στο μυαλό σας. Η ζωή σας είναι αυτό που σκέφτεστε. Αυτό που συμβαίνει στο μυαλό σας, αυτό και προσελκύετε». Διάλεξε, λοιπόν, τι θέλεις να έλξεις στη ζωή σου και ξεκίνα να το σκέφτεσαι. Να το κάνεις εικόνα με το νου σου, με κάθε λεπτομέρεια – αυτό είναι το πρώτο βήμα για να το γειώσεις, να το «κατεβάσεις» από τη σφαίρα της φαντασίας στην πραγματική ζωή.
Photo via Pinterest

Photo via Pinterest

 

  1. Αφού έλκουμε ό,τι σκεφτόμαστε, για να ελέγχουμε τι έλκουμε, χρειάζεται να τσεκάρουμε αν πράγματι σκεφτόμαστε θετικά. Μα είναι αδύνατο να τσεκάρει κανείς τα εκατομμύρια σκέψεων που κάνει ο νους μας καθημερινά. Και αυτό το γνωρίζει καλά η συγγραφέας, γι’ αυτό και μας προτείνει μια πανεύκολη παράκαμψη, παραθέτοντας τα λόγια της Μάρσι Σίμοφ, μίας από τους δεκάδες δασκάλους που βοήθησαν στη συγγραφή του Μυστικού: «Είναι αδύνατον να παρακολουθούμε και να καταγράφουμε κάθε μας σκέψη. Ευτυχώς υπάρχει ευκολότερος τρόπος […] κι αυτός είναι τα συναισθήματά μας. Τα συναισθήματα μας επιτρέπουν να καταλάβουμε τι σκεφτόμαστε». Τα αρνητικά συναισθήματα, αν αποφασίσεις να τα ακούσεις πραγματικά, είναι σαν καμπανάκια που μας προειδοποιούν ότι έχουμε κάνει τουλάχιστον μία αρνητική σκέψη. Όταν νιώθεις άσχημα, μπορείς να είσαι σίγουρη ότι όλο αυτό έχει προκληθεί από ένα λογισμικό που «τρέχει» αρνητικά προγράμματα στο νου σου. Τότε είναι που χρειάζεται να επαναφέρουμε το νου μας, δίνοντάς του εντολή να σκεφτεί κάτι θετικό, ώστε να αρχίσει να έλκει θετικές καταστάσεις. Τέτοιες αποτελεσματικές παρακάμψεις για να κάνουμε τα πράγματα εύκολα και απλά, προτείνει πολλές η Byrne στο Μυστικό και τις ονομάζει «Μετατροπείς του Μυστικού».

 

  1. Η ζωή μας η ίδια είναι μια «Δημιουργική Διαδικασία» – εμείς οι ίδιοι μπορούμε να τη δημιουργήσουμε, ανάλογα με τις σκέψεις μας. Δοσμένο με απλά λόγια, αν θέλεις να βιώνεις θετικές καταστάσεις, σκέψου θετικά, γιατί το αντίθετο, οι αρνητικές σκέψεις, έλκουν αρνητικές καταστάσεις. Αυτή η Δημιουργική Διαδικασία, έχει τρία βήματα, λέει η Byrne: «ζητήστε, πιστέψτε, αποκτήστε». Ξεκαθάρισε μέσα σου τι θέλεις (για να στέλνεις ξεκάθαρα σήματα στο σύμπαν) και πίστεψέ το: να μιλάς, να ενεργείς και να σκέφτεσαι σαν να το έχεις ήδη αποκτήσει. «Όταν εκπέμπετε στη συχνότητα της κατοχής [της αφθονίας, της αγάπης, της χαράς…], ο νόμος της έλξης κινητοποιεί ανθρώπους, γεγονότα και καταστάσεις έτσι ώστε να λάβετε αυτό που θέλετε». Extra tip: ξεκίνα ζητώντας από το σύμπαν «μικρά» πράγματα (όπως π.χ. μια θέση για παρκάρισμα), για να δεις το Νόμο της Έλξης στην πράξη και να ενεργοποιήσεις την πίστη σου.

 

Photo via Pinterest

Photo via Pinterest

 

 

  1. «Η ευγνωμοσύνη είναι ένα πανίσχυρο μέσο για να φέρετε στη ζωή σας αυτά που επιθυμείτε. Να είστε ευγνώμονες για όσα έχετε ήδη και θα προσελκύσετε ακόμα περισσότερα», λέει η συγγραφέας. Και το πηγαίνει κι ένα βήμα παραπέρα, προτρέποντάς μας να νιώθουμε ευγνώμονες και για όσα δεν έχουμε αποκτήσει – ακόμα. Γιατί πολύ απλά αυτή η διαδικασία μάς συντονίζει με την ενέργεια της αφθονίας, της χαράς, της πληρότητας και με αυτόν τον τρόπο στέλνουμε ανάλογα σήματα, προσελκύοντας περισσότερη αφθονία, χαρά, πληρότητα… (Σημείωση: Η Byrne πιστεύει τόσο πολύ στη δύναμη της ευγνωμοσύνης ώστε μετά Το Μυστικό εξέδωσε ένα ολόκληρο βιβλίο αφιερωμένο σε αυτή την πρακτική, με τίτλο Η Μαγεία).

Στις υπόλοιπες σελίδες του βιβλίου, η Byrne αναλύει με λεπτομέρεια πολλούς τρόπους ώστε να έλξουμε στη ζωή μας περισσότερα χρήματα, τον ιδανικό σύντροφο, υγεία και ό,τι άλλο επιθυμούμε. Όλες οι τεχνικές που παρουσιάζει στοχεύουν πάντα στο ίδιο πράγμα, εκείνον τον παράγοντα που τελικά κάνει τη διαφορά όταν θέλουμε να εφαρμόσουμε τον Νόμο της Έλξης: στοχεύουν στο να ευθυγραμμίσουμε πρώτα εμείς τον εαυτό μας, ώστε να είμαστε σε θέση να λάβουμε όσα μας αξίζουν. Γιατί για να μπορέσεις να δεις το σύμπαν να ανοίγεται μπροστά σου, χρειάζεται να το έχεις βρει πρώτα μέσα σου…

*Στην 10η Επετειακή Έκδοση του βιβλίου Το Μυστικό, η οποία κυκλοφόρησε πρόσφατα στα ελληνικά από την Πεδίο Εκδοτική, η Rhonda Byrne έχει συμπεριλάβει και δέκα ενοράσεις, «δώρο των δέκα χρόνων καθημερινής εφαρμογής και συνύπαρξής μου με το Μυστικό», όπως λέει. Άλλους δέκα δηλαδή τρόπους για να εφαρμόσουμε τον Νόμο της Έλξης ώστε να έλξουμε και να διατηρήσουμε στη ζωή μας όσα επιθυμούμε!

Θα έλεγα ότι είναι τυχεροί όσοι πάρουν στα χέρια τους τη συγκεκριμένη έκδοση, αλλά έχοντας μόλις ξαναδιαβάσει Το Μυστικό για πολλοστή φορά, μπορώ μόνο να σε προτρέψω να το έλξεις.

Μπες στον ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ του Kiss Laurenne στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ και ακολούθησε τα βήματα που θα φέρουν Το Μυστικό στα χέρια σου! 

Το Μυστικό

 

UPDATE 18/3/2017

Η ηλεκτρονική κλήρωση του διαγωνισμού ανέδειξε τους 2 τυχερούς του διαγωνισμού:

results

Kyriaki Victoria Intzeidou και Georgia Karantani συγχαρητήρια, κερδίσατε την 10η Επετειακή έκδοση του βιβλίου “The Secret”!

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το βιβλίο σας θα το παραλάβετε από το βιβλιοπωλείο διανομής των Εκδόσεων Πεδίο στην στοά του βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5 (ώρες λειτουργίας του βιβλιοπωλείου Δευτέρα & Τετάρτη 09:30-14:30 | Τρίτη – Πέμπτη & Παρασκευή 09:30-18:00 και Σάββατο 10:00-14:30. Τηλ. επικοινωνίας βιβλιοπωλείου 210.3229.620)

Παρακαλούμε στείλτε μας σε ηλεκτρονικό μήνυμα στη σελίδα μας στο facebook το Ονοματεπώνυμό σας όπως αναγράφεται στην ταυτότητά σας ώστε να δώσουμε τα στοιχεία σας στον υπεύθυνο του βιβλιοπωλείου.

Η παραλαβή του βιβλίου γίνεται με την επίδειξη της αστυνομικής σας ταυτότητας.

Τα στοιχεία σας θα δοθούν στο βιβλιοπωλείο τη Δευτέρα 20/3 και την επόμενη μέρα το βιβλίο θα είναι στη διάθεσή σας.

Σε περίπτωση που μένετε εκτός Αττικής στείλτε μας την διεύθυνση της οικίας σας και θα σας το αποστείλουμε ταχυδρομικώς.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή!

No Comments

Leave a Reply