Fashion

O Da Vinci, το Άνθος της Ζωής και η πολυτέλεια του Χρόνου

28 Φεβρουαρίου, 2017

“Time stays long enough for those who use it” είχε πει κάποτε ο Leonardo Da Vinci, ο οποίος βλέποντας τον κόσμο μέσα από το δικό του, ιδιαίτερο πρίσμα “άγγιξε” τη βαθύτερη έννοια του Χρόνου που τον απασχολούσε τόσο έντονα όσο και το Σύμπαν.

Και τα δύο, ο Χρόνος και το Σύμπαν, συναντιούνται στο Λουλούδι της Ζωής, ένα πανάρχαιο σύμβολο που θεωρείται ιερή γεωμετρία, ένα σύμβολο που απασχόλησε ιδιαίτερα τον Da Vinci, ο οποίος προσπάθησε να το αποκωδικοποιησει όπως αποκαλύπτουν σκίτσα του. Ο ιδιοφυής καλλιτέχνης και το Λουλούδι της Ζωής, εμπνέουν την IWC Schaffhausen για το νέο της αριστούργημα: το Da Vinci Automatic Moon Phase 36, ένα υπέρκομψο γυναικείο ρολόι με ένδειξη φάσης σελήνης.

Με διάμετρο 36 χιλιοστών, μηχανισμό ένδειξης της φάσης της σελήνης, κορώνα ημικυκλικού σχήματος και κομψά υλικά, το Da Vinci Automatic Moon Phase 36 δεν θα μπορούσε παρά να συνδυάζει στον απόλυτο βαθμό την πολυτέλεια και την τεχνολογική αρτιότητα.

Ο σκαλιστός εσωτερικός κύκλος προσδίδει μια τρισδιάστατη αίσθηση στο επάργυρο καντράν και τονίζει την κυκλικότητα (χαρακτηριστικό μοτίβο στο Λουλούδι της Ζωής) ως ένα σχεδιαστικό χαρακτηριστικό της σειράς. Τα κινούμενα μπράτσα για το λουράκι διασφαλίζουν την τέλεια εφαρμογή του στον καρπό και δημιουργούν μεγαλύτερη άνεση στο χέρι, ο αυτόματος μηχανισμός 35800 τροφοδοτεί το συγκεκριμένο μοντέλο, όπου απλά τραβώντας την κορώνα σταματάτε την κίνηση του δείκτη των δευτερολέπτων επιτρέποντας έτσι τη ρύθμιση του ρολογιού ενώ τα δερμάτινα λουράκια του Οίκου Santoni σε έντονα χρώματα ολοκληρώνουν το θηλυκό χαρακτήρα του ρολογιού.

Όσο για το «Λουλούδι της Ζωής», θα το βρείτε σκαλισμένο στο πίσω μέρος της κάσας να χαρίζει την ομορφιά και την αρμονία του στο ρολόι.

 

Η αποθέωση της αρμονίας

Το Da Vinci Automatic Moon Phase 36 της IWC Schaffhausen διατίθεται σε τρία μοντέλα: ένα από κόκκινο χρυσό, ένα με κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι και διαμάντια στη στεφάνη και ένα από ανοξείδωτο ατσάλι, όλα με επάργυρα καντράν.

IWC DA VINCI

Το μοντέλο από κόκκινο χρυσό 18-καρατίων είναι το πιο ξεχωριστό: αποτελείται από μια χρυσή κάσα 36-χιλιοστών, εκπληκτικές προεξοχές για το λουράκι, μια κορώνα ημικυκλικού σχήματος, λουράκι από δέρμα αλιγάτορα Santoni σε χάλκινο χρώμα και χρυσή αγκράφα. Η ένδειξη της φάσης της σελήνης σε χρυσό και μπλε χρώμα ολοκληρώνει τη συνολική αίσθηση της αρμονίας.

Το πολύ ενδιαφέρον είναι πως αν και ο πραγματικός σεληνιακός μήνας ισούται με 29,53 ημέρες, ο μηχανισμός του ρολογιού διαθέτει ένα σύστημα οδοντωτών δίσκων  που τον στρογγυλεύει στις 29.5 ημέρες. Ο μηχανισμός κινεί τον δίσκο κατά ένα «δόντι», κάθε μέρα ώστε να απεικονίσει τη σωστή φάση της σελήνης – αν χρειαστεί, όμως, μπορεί να ρυθμιστεί με το κουμπί διόρθωσης που βρίσκεται στη θέση «2», χρησιμοποιώντας την ειδική καρφίτσα που συνοδεύει το ρολόι.

IWC DA VINCI

Στο μοντέλο από ανοξείδωτο ατσάλι, 54 καθαρά διαμάντια σκορπούν τη λάμψη τους και μαγνητίζουν το βλέμμα με τον ξεχωριστό τρόπο της IWC Schaffhausen. Ένα σκούρο μπλε λουράκι από δέρμα αλιγάτορα με το  κούμπωμα «πεταλούδα» συγκρατεί με κομψότητα το ρολόι με τη διαμαντένια στεφάνη γύρω από τον γυναικείο καρπό. Στο επάργυρο καντράν, οι αποχρώσεις του χρυσού που χρησιμοποιήθηκαν για τα νούμερα καθώς και για τους δείκτες της ώρας και των λεπτών εναλλάσσονται με το μπλε του δείκτη των δευτερολέπτων και βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με τη χρυσή-μπλε ένδειξη της φάσης της σελήνης.

 

IWC DA VINCI

Όσο για το μοντέλο που είναι φτιαγμένο από ανοξείδωτο ατσάλι, το καντράν, η σελήνη και τα αστέρια έχουν επίστρωση από γυαλιστερό ασήμι, ενώ οι ενδείξεις, ο ουρανός και το δερμάτινο λουράκι Santoni με την ανοξείδωτη πόρπη-πεταλούδα έχουν σκούρο μπλε χρώμα- μια πιο “ψυχρή” αρμονία χρωμάτων αλλά διαχρονικά κομψή, όπως κάθε δημιούργημα του οίκου IWC Schaffhausen.

 

Το Σύμβολο

IWC DA VINCI

 

Η αγάπη της IWC Schaffhausen για την Τέχνη και τον αξεπέραστο Leonardo Da Vinci, αποτυπώνεται στο πίσω μέρος του Da Vinci Automatic Moon Phase 36: το Λουλούδι της Ζωής, χαραγμένο με την ανυπέρβλητη μαεστρία του οίκου, ακουμπάει τον καρπό σας υπενθυμίζοντας κάθε δευτερόλεπτο που περνάει, μια βασική σκέψη που απασχόλησε (και συνεχίζει να απασχολεί) όλα τα σπουδαία πνεύματα: ότι τα πάντα στο Σύμπαν είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους.

No Comments

Leave a Reply