Food

Το Grace Santorini “ξεκλειδώνει” τα κελάρια της Moet&Chandon!

24 Ιουλίου, 2017

Σήμερα και αύριο, όσοι (τυχεροί) βρίσκεστε στη Σαντορίνη έχετε την ευκαιρία να γευτείτε μια Moet&Chandon εμπειρία που θα θυμάστε για πάντα: το Grace Santorini, με αφορμή το opening του 363 Champagne & Cocktail Lounge, “φιλοξενεί” εκλεκτές χρονιές της κορυφαίας σαμπάνιας σε δύο βραδιές με private tasting και private dinner! Σε απευθείας ανταπόκριση από το νησί, ο Έλληνας Brand Ambassador του οίκου, Νικόλας Γιαννόπουλος, μάς μιλάει για όσα πρόκειται να συμβούν στη γευσιγνωσία των Moet&Chandon Vintages αλλά και στο γαστρονομικό δείπνο που θα ακολουθήσει.

Τι πρόκειται να συμβεί στο 363 Champagne & Cocktail Lounge σήμερα και αύριο (24 & 25 Ιουλίου);

Θα γίνουν δύο γευσιγνωσίες παλαιωμένων Grand Vintage Champagnes του οίκου Moet&Chandon, συνοδεία πολύ ενδιαφέροντων finger foods του Marco Fadiga, Executive chef του οίκου Moet&Chandon σε συνεργασία με τον Executive Chef του ξενοδοχείου, Σπύρο Αγιούς, καθώς και δύο γαστρονομικά δείπνα συνοδεία των ίδιων παλαιωμένων Grand Vintage. Ουσιαστικά, θέλουμε να αναδείξουμε την σαμπάνια Moet&Chandon ως άριστο συνοδό ενός fine dining menu, αλλά και να συνδυάσουμε την εκπληκτική θέα του 363 Champagne&Cocktail Lounge με τη απόλαυση της σαμπάνιας.

Ποιες χρονιές της Moet&Chandon θα δοκιμάσουν οι champagne lovers τις δύο αυτές βραδιές;

Θα δοκιμάσουν τις λευκές Moet&Chandon 2006, 2008 και Collection 1998 καθώς και τη ροζέ του 2002.

Τι κατά τη γνώμη σου κάνει τη Moet&Chandon να μένει σταθερά κορυφαία στις προτιμήσεις όλα αυτά τα χρόνια;

Είναι πολλοί οι παράγοντες που σε συνδυασμό δίνουν αυτό το ξεχωριστό, πάντα υψηλών προδιαγραφών, αποτέλεσμα που φέρει την υπογραφή του οίκου: η δυνατότητα χρησιμοποίησης κορυφαίων αμπελώνων με διαφορετικά χαρακτηριστικά, το know how, ο κορυφαίος Chef de Cave και η ομάδα επίλεκτων οινολόγων, η ιστορία, αλλά και η προδήλωση στη σταθερή ποιότητα και τη χαρακτηριστική γεύση.

Νίκος Γιαννόπουλος, Brand Ambassador – Moët Hennessy

Ως Brand Ambassador του οίκου Moet&Chandon, τι είναι αυτό που σε συναρπάζει περισσότερο σε αυτόν;

Μελετώντας την ιστορία της σαμπάνιας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία του οίκου, μου δίνεται η δυνατότητα να γίνω κομμάτι αυτής της ιστορίας ή ίσως ένας παρατηρητής, ένας καταγραφέας αυτής της ιστορίας. Και αυτό με συναρπάζει και με προκαλεί να μπω όσο πιο βαθιά στο πετσί αυτού του ρόλου.

Ποιο είναι το στοιχείο/ ή τα στοιχεία που κάνουν κάποιες φυσαλίδες premium σε σχέση με άλλες;

Αυτό που περιγράφω πολλές φορές ως τον τρισδιάστατο χαρακτήρα που έχουν οι ποιοτικές σαμπάνιες: 1. η φρεσκάδα, η οξύτητα το φρούτο και η ορυκτότητα 2.η ωριμότητα, τα αρώματα toasted bread και μπισκότου (λόγω της αυτόλυσης) 3. ο τραγανός και παιχνιδιάρικος χαρακτήρας στην υφή λόγω των υπέρκομψων φυσαλίδων.

Υπάρχει μια κοινή αντίληψη πως η σαμπάνια είναι μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις – ποια είναι η γνώμη σου;

Δεν θα απαρνηθώ τον ρολο της σαμπάνιας ως celebration wine γιατί είναι και θα είναι το κορυφαίο celebration wine.Αλλά φυσικά δεν είναι μόνο αυτό. Η σαμπάνια είναι επίσης το κορυφαίο απεριτίφ, μπορεί να συνοδέψει fingerfoods αλλά και να σταθεί με μεγάλη επιτυχία δίπλα σε κορυφαίες γαστρονομικές δημιουργίες – όπως θα διαπιστώσουν όσοι παρευρεθούν σήμερα και αύριο στο event του Grace Hotel.

Ποια είναι τα ιδανικά γευστικά ταιριάσματα με τη σαμπάνια;

Εξαρτάται καθαρά από τον τύπο σαμπάνιας. Πολύ γενικά μιλώντας θα λέγαμε πως ταιριάζει με ωμά θαλασσινά, σολωμό, ιαπωνική και περουβιανή κουζίνα, σούσι, αλλά και ριζότο μανιταριών, αστακομακαρονάδα.

Tέλος, αν υπάρχουν 3 πράγματα που αξίζει να γνωρίζουν οι λάτρεις της Moet&Chandon, ποιά θα ήταν;

Θα έλεγα τα εξής: ότι ιδρύθηκε το 1743 από τον Claude Moet και κατέχει τους περισσότερους αμπελώνες από οποιονδήποτε άλλο οίκο (δηλαδή δεν αγοράζει καθόλου σταφύλια), ότι είναι η σαμπάνια που επιλέγεται στα κορυφαία events του κόσμου, όπως φεστιβάλ Καννών και το Ρολάν Γκαρός και ότι κάθε 1.5 δευτερόλεπτο ανοίγεται μία φιάλη Moet&Chandon σε κάποιο σημείο του κόσμου!

Διαβάστε σχετικά: Vintages & Vistas: Φυσαλίδες με θέα στην Καλντέρα

No Comments

Leave a Reply