Inspiration

Πάθος στη σχέση: 5+1 tips για να το βρεις

1 Νοεμβρίου, 2016

Έχεις ποτέ φτάσει να σκέφτεσαι ότι “το πάθος στις σχέσεις είναι μόνο στην αρχή”, “οι σχέσεις μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα με τα παιδιά”, “οι σχέσεις είναι δύσκολες” ή “οι σχέσεις πονάνε”;  Αν κουνάς το κεφάλι σου καταφατικά τώρα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, σίγουρα θα έχεις ζήσει κάποια εμπειρία που να “δικαιολογεί” αυτές τις σκέψεις. Μπορεί να είναι έτσι τα πράγματα γύρω σου αλλά έχεις και επιλογή:  αυτή του να μην είναι μόνο έτσι!

Καταλαβαίνω ότι έχεις πονέσει και δεν θέλεις να πονάς. Κατανοώ ότι θέλεις να είσαι σε μια σχέση που να μη βασίζεται στον πόνο ή στο φόβο ή στην απώλεια. Ποιος θα το ήθελε; Και όμως, το έχεις βιώσει και πιθανόν να έχεις χάσει την πίστη σου. Αλλά οι σχέσεις είναι ένας χορός κι ο κάθε χορός είναι μοναδικός. Υπάρχει το σόλο, οι στιγμές, που ένας μόνο θα χορεύει και πιθανόν κάποιος άλλος να κοιτάζει, ακόμα και από κάπου μακριά, και υπάρχουν στιγμές, όπως σε ένα ταγκό, που χορεύουν δύο. Ο κάθε χορευτής έχει το δικό του χρώμα, το δικό του τέμπο, το δικό του χώρο και το δικό του χρόνο. Γι’ αυτό άλλωστε και ο κάθε χορός είναι μοναδικός, αφού ο κάθε χορευτής είναι μοναδικός- πολύ περισσότερο, όταν μιλάμε για ένα ζευγάρι!

5+1 tips για να βρεις το πάθος στην καλύτερή σου σχέση

1. Το πρώτο που ζητάω σε όποιον αναφέρεται στις σχέσεις του είναι να συμπληρώσει τη φράση “οι σχέσεις είναι σαν έναν/μία/ένα…”. Ανάλογα με την απάντηση που θα δώσει, καταλαβαίνω και τι σχέσεις ζει ή θα ζήσει. Απλά και μόνο γιατί η απάντησή του δηλώνει τη “θέση” που έχει στις σχέσεις του. Μπορείς να φανταστείς τη διαφορά κάποιου που λέει ότι οι σχέσεις είναι σαν ένα λουλούδι ή ένα χορό, από κάποιον που λέει ότι οι σχέσεις είναι κόλαση; Πάρε θέση λοιπόν και όρισε τι είναι για σένα οι σχέσεις! Θέσε κάτι ενδυναμωτικό, κάτι που να έχει πάθος, αν θέλεις να φτιάξεις και μια ανάλογη σχέση. Κάτι που να σου δίνει αυτό που θέλεις να ζήσεις από τις σχέσεις σου. Tip: Αυτό που διάλεξες σου δίνει αυτό που θέλεις, σίγουρα; Διάλεξες ή ακόμα; Μη συνεχίσεις αν δεν το κάνεις!

2. Άσε το χθες… στη θέση του! Ό,τι έγινε χθες και προχθές και παραπροχθές είναι παρελθόν. Αν θες το αύριο να μην είναι ίδιο με το χθες, χρειάζεται να το αφήσεις πίσω, εκεί που ανήκει, στο παρελθόν. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι εύκολο να συγχωρέσεις, δεν μπορείς να ξεχάσεις, να αφήσεις πίσω τα πράγματα που κουβαλάς. Σκέψου όμως πόσο ανάλαφρος/η θα νιώσεις όταν αφήσεις αυτό το βάρος κάτω. Είναι μεγάλο φορτίο, σίγουρα, αλλά δεν χρειάζεται να το έχεις στην πλάτη σου πιά. Επίλεξε να το αφήσεις κάτω, να το βγάλεις από το δρόμο σου και να ξεκινήσεις το αύριο με φρεσκάδα, χτίζοντάς το με νέα υλικά.

Tip: Μπορείς να φανταστείς ότι αφήνεις το φορτίο αυτό κάτω;

3. Επικοινωνία! Πιθανόν να είναι αυτό που έχεις χάσει στη σχέση σου. Ίσως να μην ξέρεις πια πώς να επικοινωνήσεις με την καλύτερή σου σχέση. Το να φωνάζετε ο ένας στον άλλο, ομολογώ ότι δίνει πάθος. Είναι όμως το πάθος που θέλεις να έχει η σχέση σου; Σκέψου, μιλάμε για την καλύτερή σου σχέση, τη σχέση με την οποία μοιράζεσαι το μέλλον σου, το δικό σου μέλλον. Σε αυτή, λοιπόν, τη σχέση, οφείλεις να επικοινωνήσεις. Επικοινωνία, δεν είναι απλά να ανταλλάξεις λίγες κουβέντες πριν τον ύπνο ή όταν δίνεις τη σκυτάλη των παιδιών. Επικοινωνία είναι να φτιάχνεις πλάνο για το μέλλον, να κατανοείς τον κόσμο που βρίσκεται ο άλλος και να του μιλάς, ή να του δείχνεις ή να τον κάνεις να αισθάνεται ότι το έχεις κατανοήσει!

Tip: Τι σκέφτεσαι; Πώς σε κάνουν οι σκέψεις αυτές να αισθάνεσαι; Πώς ακούς αυτή την πρόταση με την οποία θα μπορούσες να ξεκινήσεις: “Μαρία (ή Κώστα ή όποιο όνομα έχει η καλύτερή σου σχέση), σκέφτομαι ότι… (π.χ. απομακρύνομαι από αυτά που είναι σημαντικά για μένα) και αισθάνομαι κάπως… (π.χ. μπερδεμένος), με αποτέλεσμα να… (π.χ. μη σου δίνω αυτά που πραγματικά αξίζεις)”. Άστο έτσι και δες που θα καταλήξει. Προσπάθησε να μην κατακρίνεις (ή να κρίνεις γενικά) τις σκέψεις σου ή να χρησιμοποιήσεις τη λέξη “εσύ”. Θα το κάνεις ή ο εγωισμός σου δεν σου το επιτρέπει;

4. Εμπιστοσύνη. Αυτή οδηγεί την ελευθερία. Είναι η αίσθηση του χρόνου και του χώρου που χρειάζεται ο κάθε χορευτής για να δώσει τον καλύτερό του εαυτό, να αναδείξει το πάθος του. Είναι ο σεβασμός στον άνθρωπο και στην εκδήλωση της προσωπικότητάς του. Σίγουρα ζητάς και εσύ την εμπιστοσύνη από τον σύντροφό σου, έτσι δεν είναι; Τι πιο ωραίο από το να το προσφέρεις πρώτα, με σεβασμό;

Tip: Αν επικοινωνήσεις στην καλύτερή σου σχέση τις έννοιες της εμπιστοσύνης, της ελευθερίας και του σεβασμού, τότε σίγουρα θα λάβεις τα ίδια πιο γρήγορα από ό,τι περίμενες.

5. Μια σχέση ή το πάθος δεν χτίζεται κάνοντας συνέχεια πράγματα για τον άλλο, αλλά ικανοποιώντας τις ανάγκες του– και πίστεψέ με, δεν είναι το ίδιο πράγμα. Ανάγκες δεν είναι μόνο αυτές της επιβίωσης, αλλά είναι αυτά στα οποία ο άλλος δίνει αξία. Σε τι δίνει αξία η καλύτερή σου σχέση; Μήπως στη συντροφικότητα που λαμβάνει από τους άλλους, γιατί έχει χάσει τη δική σου; Μήπως στη σπουδαιότητα που του δίνουν οι άλλοι, επειδή σταμάτησες να την (ή τον) θαυμάζεις;

Tip: Σκέψου λίγο, γιατί κάνει ό,τι κάνει;

+1

Έκπληξηηηη! Όταν ξέρεις τι σε περιμένει σε μια σχέση, όταν ξέρεις ότι το σήμερα και το αύριο είναι ίδιο με το χθες, πώς αισθάνεσαι; Σίγουρα το σκέφτηκες… βαρεμάρα! Ναι, έτσι είναι. Και τι είναι αυτό που μπορεί να μας βγάλει από αυτή την κατάσταση; Μια έκπληξη, μια αλλαγή, κάτι διαφορετικό! Μια απρόσμενη βόλτα, λίγος χρόνος μαζί από εκεί που δεν το περίμενε, ένα παγωτό σε ένα παγκάκι, ένα σινεμά, ένα χαμόγελο! Σίγουρα ένα παγωτό σε ένα παγκάκι θα δώσει περισσότερο πάθος από τη βαρεμάρα του καναπέ, έτσι δεν είναι; Επίτρεψε στη δημιουργικότητά σου να αναδυθεί γιατί μέσα από αυτή θα βγει το πάθος. Πρόσεξε όμως ότι οι άντρες εκτιμούν διαφορετικές εκπλήξεις από ό,τι οι γυναίκες. Τι άραγε να άρεσε στην καλύτερή σου σχέση;

Tip: Σκέψου όχι τι αρέσει σε σένα, αλλά τι αρέσει στην καλύτερή σου σχέση!

Μην ξεχνάς ότι το πώς εξελίσσεται η σχέση σου το επιλέγεις εσύ (όπως επιλέγεις και να αποχωρήσεις από μια σχέση που δεν σε εκφράζει). Διάλεξε αυτό που πραγματικά σε αντιπροσωπεύει. Το πρώτο βήμα είναι πάντα το πιο ουσιαστικό.

Δεν είναι δύσκολο, αλλά θέλει δέσμευση. Όχι τη δέσμευση που δίνει κάποιος για τους τύπους, αλλά αυτή που δίνει στον εαυτό του. Τη δέσμευση ότι θα δώσεις στη σχέση σου το πάθος που αναζητάς και εσύ μέσα σε αυτή, για να φτιάξεις τον ενθουσιασμό για το καλύτερο μέλλον που σου αναλογεί, στη δική σου ζωή!

Extra Tip: Αν ακόμα δεν έχεις παρακολουθήσει το σεμινάριο Σχέσεις #1: Reset, έχε στο νου σου ότι και οι σχέσεις, όπως και οι άνθρωποι, έχουν ανάγκες. Όσο περισσότερες ικανοποιούμε με ενδυναμωτικό τρόπο μέσα από τη σχέση μας τόσο πιο γεμάτοι νιώθουμε σ’ αυτήν. Αν μάλιστα δυο άνθρωποι γίνονται καλύτεροι μέσα από τη σχέση τους, τότε αυτή η σχέση ανεβαίνει σε άλλο level. Στο επόμενο Σχέσεις #1: Reset θα μιλήσουμε για όλα αυτά αναλυτικά, αλλά και για πολλά περισσότερα. Για περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο, κάνε κλικ στο http://bit.ly/2d5R3Wr ή επικοινώνησε μαζί μου στο (+30)6931393439. Κράτησε τη θέση σου με ειδική έκπτωση βάζοντας το promotional code “kisslaurenne” κατά το checkout. Θα τα πούμε εκεί!

No Comments

Leave a Reply