Inspiration

Ημέρα της γυναίκας 2017: 6 τρόποι για να συνδεθείς με τη θηλυκή σου ενέργεια

8 Μαρτίου, 2017

Το ξέρω, δεν σε γιορτάζεις κάθε μέρα. Δεν σε γιορτάζεις με όλη την ιερότητα που σου αναλογεί και που σου αξίζει. Ξεχνάς να σ’ αγκαλιάσεις, σε αφήνεις τελευταία, βάζεις στο αθόρυβο την εσωτερική σου φωνή.

Το ξέρω, γιατί κι εγώ το ίδιο κάνω.

Μα σήμερα δεν θα το κάνω. Κι ας είναι μόνο για μία μέρα.

Σήμερα, την Ημέρα της Γυναίκας για το 2017, γιορτάζουμε τη θηλυκή φύση. Την ενέργεια που αγκαλιάζει και περικαλύπτει, που αγγίζει απαλά και θεραπευτικά, μα όταν χρειάζεται, απλώνει τις φτερούγες της γύρω από ό,τι νιώθει πιο πολύτιμο, κλείνοντας απέξω οτιδήποτε διανοηθεί να το απειλήσει. Και που δημιουργεί, φτιάχνοντας τις συνθήκες για ν’ ανθίσουν όλες οι ομορφιές της ζωής. Γιατί αυτή είναι η φύση της, να δημιουργεί.

Δεν είμαι η ντουλάπα μου και τα ψηλοτάκουνά μου. Ούτε οι λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια μου. Δεν είμαι οι ρόλοι μου –κι ας τους έχω αναλάβει όλους γιατί το έχω επιλέξει. Δεν είμαι η δουλειά μου, δεν είμαι η σχέση μου, δεν είμαι τα παιδιά μου… Δεν είμαι καν όλα τα σπουδαία που καταφέρνω κάθε μέρα. Είμαι πολλά παραπάνω κι αυτά γιορτάζω σήμερα. Αγκαλιάζοντας και περικαλύπτοντας εμένα πρώτα απ’ όλα. Απλώνοντας τις φτερούγες μου γύρω από μένα, έστω για μία μέρα.

Σήμερα φτιάξε ένα νοητό χώρο γύρω από εσένα για σένα, για να νιώσεις την ιερότητά σου.  Δώσε σε σένα χώρο και χρόνο για να σε ακούσεις. Αφουγκράσου. Κι αν θέλεις, κλείσε τα μάτια και δες. Κοίταξε μέσα σου. Μα, να είσαι προετοιμασμένη, γιατί αν είσαι τυχερή, μπορεί να δεις ένα μικρό κομμάτι από το σύμπαν <3

 

Photo via Pinterest

Photo via Pinterest

 

6 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΘΗΛΥΚΗ ΣΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

  1. Ξεκίνησε με ένα πρωινό -αγαπητικό- ritual. Βεβαιώσου ότι το πρωί που θα ξυπνήσεις θα σου πεις την πιο γλυκιά καλημέρα. Κοιτάξου στον καθρέφτη και χαμογέλασε. Ναι, σε σένα. Το ξέρεις πως το χαμόγελό σου φωτίζει ολόκληρο τον κόσμο όσων αγαπάς – ήρθε η ώρα να προσφέρεις αυτό το δώρο και στον εαυτό σου. Κι αν είσαι «εξασκημένη», πες και δυο όμορφα λόγια στην κοπέλα που σε κοιτάζει χαμογελώντας.

 

  1. Κάνε ένα συνειδητό ντους. Οποιαδήποτε ώρα της ημέρας κι αν μπεις για ντους, κράτησε το μυαλό σου στην αίσθηση που νιώθει το σώμα σου όσο το καθαρό νερό ξεπλένει από πάνω του όλο το βάρος και αφέσου σε αυτή. Η άφεση (σε αντίθεση με τον έλεγχο και τη βιασύνη) συνδέεται με τη θηλυκή ενέργεια.

 

  1. Βάλε κίνηση μέσα στη μέρα σου. Δεν είναι τυχαίο που η θάλασσα είναι παγκόσμιο αρχετυπικό σύμβολο για τη θηλυκή ενέργεια. Κι η θάλασσα, όπως και η θηλυκή ενέργεια, έχει αέναη ροή – πώς άλλωστε θα μπορούσε να δημιουργεί, χωρίς κίνηση; Ακόμα κι αν δουλεύεις σε γραφείο, σήκω και περπάτησε. Ή ακόμα καλύτερα, χόρεψε ή κάνε μια βόλτα στη φύση. Tip: τα δέντρα, με τη μορφή τους, αποτελούν μια καταπληκτική εικόνα ισορροπίας ανάμεσα στη θηλυκή και την αρσενική ενέργεια (όλοι μας έχουμε και τις δύο, ιδανικά σε ισορροπία): οι ρίζες τους -αρσενική ενέργεια- είναι σταθερές, ενώ το φύλλωμά τους -θηλυκή ενέργεια- ελεύθερο και σε απόλυτη άφεση.

 

  1. Απελευθερώσου. Και απόλαυσέ το. Η στατικότητα κι οι περιορισμοί μπλοκάρουν τη ροή της θηλυκής ενέργειας. Ο χορός την ξεμπλοκάρει, όπως επίσης και τα πιο ανάλαφρα ρούχα. Απόφυγε τα σφιχτά ρούχα και τα παντελόνια, αφήνοντας το σώμα σου ελεύθερο. Κι αν αναρωτιέσαι, ναι, το σεξ φυσικά και τονώνει τη θηλυκή σου ενέργεια!

 

Photo via Pinterest

Photo via Pinterest

 

 

  1. Κάνε κάτι δημιουργικό. Σε αντίθεση με τη λογική, που αντιστοιχεί περισσότερο στην αρσενική φύση, η θηλυκή ενέργεια συνδέεται με τη δημιουργικότητα. Βάλε μουσική (εγώ έγραψα αυτό το post ακούγοντας αυτό και αυτό, αλλά εσύ μπορείς να διαλέξεις όποια μουσική κάνει την καρδιά σου να γαληνεύει), ζωγράφισε ελεύθερα ή χρωμάτισε μαντάλα, μαγείρεψε, ράψε, γράψε, τραγούδησε…

 

  1. Αναπνοή για εξισορρόπηση της ενέργειας. Η εναλλασσόμενη αναπνοή είναι μία από τις αγαπημένες μου τεχνικές που χρησιμοποιούμε στη γιόγκα και εκτός από την ηρεμία που χαρίζει, εξισορροπεί τη θηλυκή και αρσενική ενέργεια μέσα μας, εξισορροπώντας το δεξί και το αριστερό τμήμα του εγκεφάλου. Καθόμαστε σε μια άνετη στάση και τοποθετούμε το δεξί χέρι με τον δείκτη και τον μέσο να ακουμπούν απαλά ανάμεσα στα φρύδια. Με τον αντίχειρα κλείνουμε το δεξί ρουθούνι και εισπνέουμε από το αριστερό. Για την εκπνοή κλείνουμε απαλά το αριστερό ρουθούνι με τον παράμεσο και εκπνέουμε από το δεξί. Εισπνέουμε από το δεξί (κρατώντας το αριστερό ακόμα κλειστό με τον παράμεσο) και έπειτα εκπνέουμε από το αριστερό (κλείνοντας το δεξί με τον αντίχειρα). Εισπνέουμε και εκπνέουμε χαλαρά, βαθιά, με τον αέρα να γεμίζει την κοιλιά, και σε ίσους χρόνους.

 

Ακόμα και μία από τις παραπάνω τεχνικές κι αν επιλέξεις να αφιερώσεις σήμερα σε σένα, φρόντισε να το κάνεις συνειδητά. Θύμισε στον εαυτό σου ότι είναι ο τρόπος σου να σου πεις, ακόμα κι αν είναι για μία μέρα μόνο, ότι σε αγαπάς, ότι είσαι εκεί για σένα και ότι θα σε φροντίζεις για πάντα. Και νιώσε, χωρίς να σκέφτεσαι. Ίσως νιώθοντας το ευχαριστώ με την ψυχή σου, να το επαναλάβεις…

No Comments

Leave a Reply