Inspiration

Διαβάσαμε: Το must have βιβλίο αυτοβελτίωσης του καλοκαιριού!

19 Ιουλίου, 2018

Ποιος είπε ότι τα βιβλία αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης είναι πολύ βαριά για το καλοκαίρι; Ότι, αν και χρήσιμα, είναι γεμάτα με φλατ οδηγίες, στεγνά πλάνα στόχων και σελίδες εργασιών, «all work and no fun» δηλαδή, και καλύτερα είναι να περιμένουμε μέχρι να γυρίσουμε από τις διακοπές για να τα πιάσουμε;

Αν κάποιος το είπε ή αν το πιστεύεις κι εσύ, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Το βιβλίο της Raphaëlle Giordano Η Δεύτερη Ζωή Σου Ξεκινά Όταν Καταλάβεις Πως Έχεις Μόνο Μία (εκδ. Ελληνικά Γράμματα) είναι ένα απολαυστικό, χιουμοριστικό μυθιστόρημα, γεμάτο μικρά μαθήματα ευτυχίας, αφού συγκεντρώνει στις σελίδες του πολλά από τα πολυτιμότερα self-help tips για μια καλύτερη ζωή.

Μπορείς να το διαβάσεις άνετα στις διακοπές μονορούφι, να πάρεις μια γερή δόση έμπνευσης, γέλιου και συγκίνησης από την ιστορία της ηρωίδας του, της Καμίγ, και αργότερα να επιστρέψεις σε αυτό κεφάλαιο-κεφάλαιο για να κάνεις όση δουλειά με τον εαυτό σου αποφασίσεις ότι θέλεις και μπορείς.

Ή μπορείς να το διαβάσεις χαλαρά στην παραλία, ακολουθώντας τη συγγραφέα σε μια γλυκιά βόλτα στο Παρίσι και να ξεχωρίσεις επί τόπου κάποια ή κάποιες τεχνικές που θα σου κάνουν κλικ με την πρώτη.

Ό,τι κι αν σου ταιριάξει τελικά, το σίγουρο είναι πως θα αφεθείς.

Και πως θα είσαι σε καλά χέρια.

 

Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΚΑΛΑ ΧΕΡΙΑ

Θα είσαι σε καλά χέρια γιατί η Raphaëlle Giordano είναι coach στη δημιουργικότητα και την προσωπική ανάπτυξη. Το Η Δεύτερη Ζωή Σου Ξεκινά Όταν Καταλάβεις Πως Έχεις Μόνο Μία είναι το πρώτο της μυθιστόρημα, μια ιστορία για την τέχνη να αλλάξεις τη ζωή σου και να βρεις το δρόμο της ευημερίας και της ευτυχίας, που έχει μεταφραστεί σε 34 γλώσσες και έχει πουλήσει πάνω από 2 εκ. αντίτυπα διεθνώς.  

Τα αληθινά καλά χέρια όμως για την ευτυχία καθενός μας δεν είναι παρά τα δικά του. Απλώς μπορεί κάποιες στιγμές όλοι μας να χρειαζόμαστε έναν οδηγό, κάποιον να μας καθοδηγήσει, όπως ο μυστηριώδης Κλοντ Ντιποντέλ που εμφανίζεται στη ζωή της Καμίγ όταν εκείνη τον χρειάζεται περισσότερο από ποτέ.

Η ηρωίδα της Giordano, η Καμίγ, πιστεύει ότι είναι ευτυχισμένη. Όμως ένα πρωί ξυπνάει εντελώς άδεια. Χωρίς να πάσχει από κατάθλιψη, αισθάνεται ένα τεράστιο κενό στην ψυχή και ενώ έχει όλα όσα θα μπορούσαν να την κάνουν ευτυχισμένη, νιώθει ότι η ευτυχία τής γλιστρά μέσα από τα χέρια.

Ο Κλοντ εμφανίζεται στη ζωή της με τρόπο τόσο μυστήριο όσο και το επάγγελμά του: είναι… ρουτινολόγος, δηλαδή αναλαμβάνει όσους πάσχουν από οξεία ρουτινίτιδα, μια ψυχική νόσο «που πλήττει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο, κυρίως στη Δύση. Τα συμπτώματα είναι σχεδόν πάντα τα ίδια: έλλειψη κινήτρου, χρόνια μελαγχολία, έλλειψη σημείων αναφοράς και νοήματος, δυσκολία να νιώσει κάποιος ευτυχισμένος παρά την αφθονία των υλικών αγαθών, απογοήτευση, κόπωση…».

Ο Κλοντ τείνει το χέρι στην Καμίγ κι εκείνη αποφασίζει να πάρει τη ζωή της στα χέρια της και μαζί με αυτή και την ευθύνη της για τη δική της ευτυχία.

Μέσα από το μυθιστόρημα της Giordano, η Καμίγ με τη σειρά της τείνει το χέρι σε σένα, σαν μια άλλη Αμελί, και σε προσκαλεί σε μια βόλτα στο Παρίσι, όπου κάθε σταθμός, πάρκο, μνημείο και κρυφή γωνιά της γαλλικής πρωτεύουσας αποκαλύπτει κι από μια μικρή βοήθεια, μια τεχνική, ώστε να ανακαλύψει τη δύναμη που κρύβει μέσα της (κι εσύ τη δική σου).

photo via Pinterest

 

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ SELF-HELP ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ (ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ)

Να περιμένεις πολλές τεχνικές αυτοβελτίωσης αντλημένες από τη μεγάλη αποθήκη της ψυχοθεραπείας, της αυτογνωσίας, του life coaching και του NLP, της Ανατολής και της Δύσης. Τεχνικές θετικής σκέψης, ενδυνάμωσης, αναπνοών και κατά του στρες, ευγνωμοσύνης και ξεκαθαρίσματος, πρωινά rituals για να ξεκινάς με τούρμπο δύναμη και ενέργεια, tips στοχοθέτησης για τη δουλειά, τις σχέσεις και την αυτοφροντίδα.

Να περιμένεις ότι θα χαμογελάσεις με τις σαρκαστικές περιγραφές της Καμίγ και ότι θα συγκινηθείς με τις συνειδητοποιήσεις και την εξέλιξή της.

Να περιμένεις μια πιο θηλυκή και πιο σύγχρονη προσέγγιση από αυτή που έχουμε συνηθίσει από βιβλία αυτοβελτίωσης σε μορφή μυθιστορήματος.

Να μην περιμένεις ότι διαβάζοντάς το και μόνο θα λύσεις τα προβλήματά σου – όπως άλλωστε συμβαίνει με όλα τα βιβλία αυτοβελτίωσης. Η Καμίγ σού απλώνει το χέρι. Αν εσύ θα κινητοποιηθείς για να αναζητήσεις τη δική σου ευτυχία εξαρτάται από εσένα και μόνο.

Το γαλλικό Madame Figaro έγραψε: «Η Giordano μας μαθαίνει πώς να ξαναβρούμε την ανάσα μας και να ερωτευτούμε και πάλι τη ζωή. Λέμε ναι στην πρόκληση!». Εσύ;

 

 

No Comments

Leave a Reply