Inspiration

Αγάπη – Σχέσεις: ένα σεμινάριο που θα αλλάξει τον κόσμο σου

4 Απριλίου, 2017

Μπορούμε να αλλάξουμε τη σχέση μας με την αγάπη;

Η απάντηση είναι ΝΑΙ!

Το πώς θα το μάθεις στο διήμερο σεμινάριο “Αγάπη-Σχέσεις” που έρχεται στις 8 & 9 Απριλίου 2017 στον χώρο προσωπικής ανάπτυξης “Αμάλθεια”. Οδηγός σου σε αυτό το ταξίδι εσωτερικής εξερεύνησης θα είναι η Σύμβουλος Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού (NLP) Βίκυ Τσουλοχοπούλου-Λίγγρη. Της ζητήσαμε να μας πει περισσότερα.

“Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να αναρωτηθούμε πριν από ο,τιδήποτε άλλο είναι: Θέλουμε πραγματικά να αλλάξουμε τη σχέση μας με την αγάπη, με τις σχέσεις, με τον τρόπο που σχετιζόμαστε με τους άλλους;

Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχουμε αυτό, είναι ν’ αλλάξουμε εμείς τη σχέση μας με τον εαυτό μας. Όταν απελευθερωθούμε από τη δική μας αρνητικότητα, από τη δική μας αυτοακύρωση και αυτοαπόρριψη και σταματήσουμε να κολλάμε στο ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικο, ποιός είναι πιο σημαντικός, πιο έξυπνος, πιο ικανός, τότε και οι άλλοι σιγά-σιγά θα σταματήσουν να παίζουν αυτό το παιχνίδι.

Άρα, την πρώτη σχέση που πρέπει να βελτιώσω είναι αυτή που έχω με τον εαυτό μου. Όταν τα έχω βρει με εμένα τότε τα βρίσκω εύκολα και με τους άλλους.

Όταν τα έχω βρει με μένα ξέρω να βάζω όρια, να εμπνέω σεβασμό, αγάπη και εκτίμηση.

Όλοι πιστεύουμε ότι εκεί έξω υπάρχει ένα “άλλο μισό” και το ψάχνουμε απεγνωσμένα. Όμως το άλλο μου μισό είμαι εγώ. Όταν βρω, πραγματικά, εμένα τότε θα προσελκύσω στη ζωή μου τη σωστή σχέση που δεν θα είναι σχέση εξάρτησης και ανάγκης αλλά αγάπης, ισότητας και εκτίμησης.

Τί χρειάζεται να κάνω; Πρώτα πρώτα να δω την αληθινή μου εικόνα. Να εκτιμήσω αυτό που είμαι. Να αγαπήσω και τις ελλειματικότητές μου, εξωτερικές και εσωτερικές. Και μετά:

Λέω ΟΧΙ

στη μουρμούρα,

στη γρίνια

στην κριτική

στην αυτολύπηση

στο φόβο της μοναξιάς

στην αρνητικότητα

στα Δεν …

 

Λέω ΝΑΙ

στην επιδοκιμασία του εαυτού μου

στη χαρά

στην κατανόηση

στην αποδοχή

στο χαμόγελο

στην γενναιοδωρία, εσωτερική και εξωτερική

στην επικοινωνία!

 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βιώνει κανείς την αγάπη. Άλλοι χρειάζονται να ακούν τη λέξη “σ’ αγαπώ”, άλλοι χρειάζονται την αγκαλιά και το χάδι, άλλοι χρειάζονται αποδείξεις αγάπης, όπως τα λουλούδια και τα δώρα.

Ο τρόπος που προτιμάμε να βιώνουμε την αγάπη είναι αυτός με τον οποίο εμείς τη δείχνουμε στους άλλους.

Δώστε πρώτοι εσείς στον εαυτό σας την αγάπη με τον τρόπο που θέλετε να την εισπράξετε. Χαϊδέψτε τον εαυτό σας κυριολεκτικά και μεταφορικά, κάντε του δώρα, πηγαίνετε τον σε όμορφα μέρη, δημιουργείστε μια ατμόσφαιρα αγάπης μέσα σας και γύρω σας.

Γίνετε έτσι ο μαγνήτης που θα φέρει τον κατάλληλο σύντροφο σε σας!

Δεν υποκρινόμαστε. Δεν φτιάχνουμε την εικόνα. Φτιάχνουμε το μέσα μας κι αυτό όλα τα άλλα.

Εξαφανίστε τις αρνητικές σκέψεις, τις περιοριστικές πεποιθήσεις για την αγάπη. Μπείτε στην πραγματική αγάπη, την αγάπη χωρίς όρους για εσάς πρώτα και μετά για τους άλλους.

Θα δείτε ότι αλλάζουν οι προτεραιότητες, αλλάζουν οι συμπεριφορές, αλλάζουν οι άνθρωποι στη ζωή σας. Αυτό στην αρχή μπορεί να σας τρομάξει. Όμως όλα γίνονται σύμφωνα με τη δική σας αλλαγή. Και θα δείτε ότι μπροστά σας θα ανοιχτούν νέεοι δρόμοι.

Γιατί αυτό που φέρνουμε στη ζωή μας είναι η ηχώς αυτού που έχουμε στείλει.”

 

Info:

Το σεμινάριο Αγάπη – Σχέσεις θα γίνει στην Αμάλθεια στις 8 & 9 Απριλίου 2017.

Μάθετε περισσότερα στο site amaltheia.eu

 

No Comments

Leave a Reply