Beauty

Chloe Fleur de Parfum: Όσα θέλεις να ξέρεις για το νέο άρωμα

10 Οκτωβρίου, 2016

Μέσα στο μπουκάλι κάθε αγαπημένου σου αρώματος υπάρχει μια σύντομη ιστορία, μπορεί να είναι μία εικόνα, ένα συναίσθημα, μια ανάμνηση – ο,τιδήποτε κάνει την ψυχή σου να πάλλεται στις αρμονίες της αρωματικής σύνθεσης έτσι, που να την αισθάνεσαι τελικά “κάτι από εσένα”.

Για μένα, ένα τέτοιο άρωμα είναι το Chloe Eau de Parfum (2007), το signature άρωμα του οίκου, φρέσκο και πουδρέ, ένα οσφρητικό αριστούργημα πάνω στο τριαντάφυλλο, που κατά τη γνώμη μου έχει όλες τις προδιαγραφές για να μπει στην λίστα με τα “κλασικά”. Από τους δύο δημιουργούς του, ο ένας, ο Michel Almairac, συνεργάστηκε με την αρωματοποιό Mylène Alran (μαζί έφτιαξαν και το Roses de Chloe) για μια μια νέα προσέγγιση πάνω στο αρχικό κοκτέιλ, το Chloe Fleur de Parfum.

Chloe Fleur de Parfum

Αντί να το περιγράψω εγώ, θα αφήσω τις δύο “μύτες” του αρώματος να μιλήσουν για αυτό σε μία συνέντευξη που παραχώρησαν στο Kiss Laurenne (και, ναι, είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό!)

 

Ποιες ήταν οι αφορμές της έμπνευσής σας για το νέο Chloe Fleur de Parfum;

Κάθε αρωματική δημιουργία είναι και μια καινούρια ιστορία. Στον όμιλο αρωματοποιίας Robertet έχουμε την τύχη να δουλεύουμε με υπέροχες πρώτες ύλες. Αν και πάντα φροντίζουμε ώστε να εκφράζουμε την φιλοσοφία του brand, αυτές οι πρώτες ύλες είναι η βασική πηγή της έμπνευσής μας. Για την ιστορία αυτού του νέου αρώματος μπήκαμε σε νέα οσφρητικά μονοπάτια γύρω από τα floral μπουκέτα. Εξερευνήσαμε την αίσθηση μιας πιο βαθιάς, αγνής ευωδιάς, μπήκαμε στην καρδιά των λουλουδιών.

 

Πώς ήταν η εμπειρία να δουλεύετε μαζί πάνω σε αυτό το project; 

Michel Almairac : “Δεν έχεις παρά μόνο κέρδος όταν δουλεύεις μαζί με κάποιον άλλον. Αυτή η διαδικασία σε κάνει να επανεφευρίσκεις τον εαυτό σου, δημιουργείται ένα πολύ ενδιαφέρον blend εμπειρίας και έμπνευσης”.

Mylène Alran : “Δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε για τον οικο Chloe. Είναι πάντα πολύ ενδιαφέρον να δουλεύεις με τον Michel Almairac. Μοιράζεται τη γνώση του με μεγάλη γενναιοδωρία”.

Από το φθινόπωρο του 2015, η Dree Hemingway είναι το πρόσωπο των αρωμάτων Chloe. Η ηθοποιός και μοντέλο, είναι η μούσα και του νέου Chloe Fleur de Parfum- εδώ σε ένα backstage στιγμιότυπο από τα γυρίσματα του tv spot.

Από το φθινόπωρο του 2015, η Dree Hemingway είναι το πρόσωπο των αρωμάτων Chloe. Η ηθοποιός και μοντέλο, είναι η μούσα και του νέου Chloe Fleur de Parfum- εδώ σε ένα backstage στιγμιότυπο από τα γυρίσματα του tv spot.

Πώς θα περιγράφατε το Chloe Fleur de Parfum; Σε ποια οικογένεια ανήκει και τι το κάνει ξεχωριστό; 

Είναι ένα τρυφερό, vegetal floral άρωμα, μια νέα οσφρητική οικογένεια στην ιστορία των αρωμάτων Chloe. Αν και κρατάμε την θρυλική υπογραφή του original αρώματος, αυτό το νέο blend επικεντρώνεται στην φρεσκάδα της καρδιάς του τριαντάφυλλου που φωτίζεται από την καρδιά του άνθους λουίζας και αποκτά μια ακόμα πιο τρυφερή διάσταση από την καρδιά του άνθους κερασιάς.

 

Πού τοποθετείτε αυτό το νέο άρωμα σε σχέση με το signature Chloe αλλά και τις υπόλοιπες αρωματικές εκδοχές του;

Κάθε παραλλαγή ενός αρώματος έχει τη δική της ταυτότητα, το δικό της DNA. Προφανώς, όλες συνδέονται με την ιστορία του πρώτου Chloe. Αυτή η νέα εκδοχή έχει μια πιο φωτεινή και τρυφερή κατεύθυνση, σε σχέση με τα προηγούμενα αρώματα.

 

Με το Chloe fleur de parfum ποια διάσταση του τριαντάφυλλου θελήσατε να αποκαλύψετε;

Την καρδιά του. Εδώ, το τριαντάφυλλο είναι φρέσκο και γενναιόδωρο, χάρη στην παρουσία του άνθους της λουίζας. Θελήσαμε επίσης να αποκαλύψουμε τον αισθησιασμό και την τρυφερότητα που έχουν οι καρδιές των λουλουδιών, και αυτό εκφράζεται υπέροχα από τα άνθη της κερασιάς. Και βέβαια, και σε αυτό το άρωμα συναντάμε τα αισθησιακά ίχνη του amber, όπως σε όλα τα αρώματα Chloe.

Στα γυρίσματα του διαφημιστικού spot για το Chloe Fleur de Parfum

Στα γυρίσματα του διαφημιστικού spot για το Chloe Fleur de Parfum

Πιστεύετε πως υπάρχει κάποιο στοιχείο που κάνει αναγνωρίσιμα τα αρώματα Chloe που έχετε δημιουργήσει; Το προσωπικό σας footprint;

Κάθε νέο άρωμα περιστρέφεται γύρω από το τριαντάφυλλο, με έναν μοντέρνο, θηλυκό τρόπο. Υπάρχει φινέτσα που αποκαλύπτεται χωρίς να “φωνάζει” και αυτή η φινέτσα αντανακλά ολόκληρη τη φιλοσοφία του οίκου. Ναι, υπάρχει ένα πολύ χαρακτηριστικό στοιχείο στα αρώματα Chloe και αυτό είναι ο ιδιαίτερος τρόπος που προσεγγίζουμε και “δουλεύουμε” με το τριαντάφυλλο.

2 Comments

  • Reply Ελεάννα @El's Escapes 10 Οκτωβρίου, 2016 at 4:09 μμ

    Αν υπάρχει ένας δύσκολος άνθρωπος σε σχέση με τα αρώματα, αυτή είμαι εγώ! ? Δοκιμάζω πάρα πολλά πριν καταλήξω σε κάποιο. Επειδή μου αρέσουν τα πουδρέ λουλουδάτα, θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε ?

    • Reply Ιλιάδα Κλάγκου 12 Οκτωβρίου, 2016 at 12:11 μμ

      Το συγκεκριμένο έχει και μια “κρυφή” δροσιά 😉 Θα χαρώ να μάθω τη γνώμη σου Ελεάννα μου! <3

    Leave a Reply