Beauty

5 λόγοι για να βάλεις στο μπάνιο σου τη σειρά WeDo/Professional

16 Δεκεμβρίου, 2020

Αυτό το blog post θα μπορούσε να προκύψει απλά και μόνο διαβάζοντας το δελτίο τύπου που έφτασε στο mail μου πριν λίγους μήνες ανακοινώνοντας την άφιξη στην Ελλάδα του vegan, eco-ethical haircare brand WeDo/Professional. Όμως αυτό που επιδιώκω πάντοτε είναι, όχι απλά να μεταφέρω μια είδηση, αλλά όπου έχω την ευκαιρία, να δοκιμάζω τα προϊόντα, να σχηματίζω άποψη και να τη μοιράζομαι μαζί σας εδώ στο blog ή στο Instagram.

Αυτό ακριβώς έκανα με την συγκεκριμένα σειρά φροντίδας μαλλιών που κέρδισε το ενδιαφέρον μου αμέσως αφενός λόγω… καταγωγής (είναι δημιούργημα των  εργαστηρίων περιποίησης μαλλιών της Wella Professionals) αφετέρου γιατί το προφίλ της ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχυ στην συγκεκριμένη κατηγορία του haircare. Έβαλα, λοιπόν, στην καθημερινότητά μου τα προϊόντα Moisture & Shine της WeDo/Professional για κανονικά ή ταλαιπωρημένα μαλλιά, έγραψα τη γνώμη μου για την απόδοσή τους σε προηγούμενο blog post και επιστρέφω απολύτως πεπεισμένη πως υπάρχουν περισσότεροι από ένας λόγοι για να βάλετε αυτό το hairbrand στο μπάνιο σας – συγκεκριμένα:

1. Η ίδια η σύνθεσή τους: η περιεκτικότητα σε συστατικά φυσικής προέλευσης, σε κάθε ένα προϊόν της WeDo/Professional, κυμαίνεται μεταξύ 93 με 99,7%!

2. Η σύνθεσή τους σε συνδυασμό με την απόδοσή τους: μια τόσο υψηλή περιεκτικότητα σε φυσικά συστατικά είναι αναμφίβολα ελκυστική στα προϊόντα περιποίησης, όμως δεν αποτελεί από μόνη της εγγύηση για την απόδοση της σύνθεσης ή την απολαυστική εμπειρία που μπορεί να προσφέρει κατά τη χρήση της. Στα προϊόντα της WeDo/Professional δεν υπάρχει κανένα ερωτηματικό σε κανένα πεδίο και αυτό χάρη σε δύο νέες τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν ειδικά για το brand, οι οποίες συνδυάζουν αριστοτεχνικά την vegan σύνθεση με την κορυφαία καλλυντική φροντίδα, με υπέροχες υφές και μια clean, signature ευωδιά που αγκαλιάζει τα μαλλιά και αναζωογονεί τις αισθήσεις.

3. Οι πιστοποιήσεις τους: με το clean beauty να αποτελεί αυτή τη στιγμή την κυρίαρχη τάση στον πλανήτη της ομορφιάς, τα brands που αναπτύσσουν αυτό το προφίλ αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, όμως ελάχιστα είναι εκείνα που καταφέρνουν να περάσουν με άριστα τα αυστηρά κριτήρια των σχετικών Οργανισμών – και η WeDo/Professional είναι ανάμεσα σε αυτά. Τα προϊόντα της είναι πιστοποιημένα ως vegan από την Vegan Society, ως cruelty-free από την Cruelty Free International (πάνω στις συσκευασίες τους φέρουν τις αντίστοιχες σημάνσεις) και βέβαια, είναι δερματολογικά ελεγμένα, με σύνθεση χωρίς θειικά άλατα, σιλικόνες, τεχνητές χρωστικές ενώ και το άρωμά τους είναι μια clean σύνθεση με εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό αλλεργιογόνων.

4. Το eco-ethical προφίλ τους:  η αγάπη για τον πλανήτη και ο σεβασμός για το περιβάλλον αποτυπώνονται ξεκάθαρα στις συσκευασίες των προϊόντων της WeDo/Professional. Όλες είναι 100% ανακυκλώσιμες, τα σωληνάρια είναι φτιαγμένα από 50% ανακυκλωμένο πλαστικό (PCR), οι φιάλες είναι φτιαγμένες με 75% έως 94% ανακυκλωμένο πλαστικό (PCR) ενώ όλα τα βαζάκια που προορίζονται για το μπάνιο μας είναι φτιαγμένα με 53% έως 56% ανακυκλωμένο πλαστικό (PCR). Επίσης, οι εξωτερικές συσκευασίες κατασκευάζονται από 100% ανακυκλωμένο χαρτόνι, πιστοποιημένο από την FSC. Τέλος, ακόμα και η επιλογή να μπει στη σειρά το Shampoo bar, είναι σαμπουάν σε στερεή μορφή, δείχνει την έμφαση στη λεπτομέρεια, καθώς πρόκειται για ένα σαμπουάν με 0 πλαστικό, που δίνει μέχρι 80 λουσίματα τα οποία αντιστοιχούν σε 2-3 μπουκάλια υγρό σαμπουάν!

5. Η συνεργασία της με την Plastic Bank: με κάθε προϊόν WeDo/Professional που μπαίνει στο μπάνιο μας, 8 πλαστικά μπουκάλια απομακρύνονται από το περιβάλλον. Με γρήγορους υπολογισμούς, αυτό σημαίνει πως 120 τόνοι πλαστικού θα απομακρυνθούν και 6 εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια δεν θα καταλήξουν στους ωκεανούς- και όλα αυτά, ενώ τα μαλλιά μας απολαμβάνουν μια μοναδική, clean beauty φροντίδα!

Photo: Kiss_Laurenne

No Comments

Leave a Reply